Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Könnyen találnak munkát a diákok

2016. június 22. 14:30
Megfordult a trend a Meló-Diák területi igazgatója szerint: ma már nem kell sorban állni, ha egy diák dolgozni szeretne a nyári szünetben.

Ez az első teljes hét a nyári szünetben, és ezzel megkezdődött a diákmunka-szezon is. Az idei trendekkel kapcsolatban Krancz Balázst, a Meló-Diák területi igazgatóját kérdeztük.

Megtudtuk, hogy a diákokat vonzzák a Balaton-parti munkalehetőségek, szívesen vállalnak nyelvtudást igénylő, hostess feladatokat – ezeket a helyeket azonban gyorsan be is töltik. Népszerűek a vendéglátás más területei is.

Ami a munkáltatói oldalt illeti, a multinacionális cégek ebben az időszakban küldik szabadságra munkavállalóikat, és a nyári hónapokban szívesen fogadnak tanulókat áthidaló megoldásként. Szintén nagy felvevő piac a kereskedelem, ahol nagy létszámra van igény.

Krancz Balázs kiemelte, hogy a néhány évvel ezelőtti állapotokhoz képest megfordult a trend: ma már nincs sokszoros túljelentkezés, nem kell sorba állni azért, hogy valaki dolgozni tudjon, sőt: több az állásajánlat, mint amit a diákszövetkezet be tud tölteni. A 18 év alatti diákokra persze szigorúbb szabályok vonatkoznak, de a nagykorúak szinte biztosan el tudnak helyezkedni, ha dolgozni akarnak.

Arra a kérdésre, hogy a trendfordulást nem az okozza-e, hogy kevesebb tanuló jelentkezik, a területi igazgató határozott választ adott: éppen ellenkezőleg, a jelentkezők száma évről évre nő – tavaly 2200 diákot közvetítettek megyénkben, idén nyáron 2500-3000 főre számít. A változás oka inkább az, hogy Veszprém megyében gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség, sőt, munkaerő-hiány lépett fel. A cégek állandó munkavállalókat sem találnak, ezért ezekre a helyekre a diákokat is szívesen fogadják.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint - mondta a nemzetgazdasági miniszter a tárca szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. 2024. május 15. 10:30 Tudatos döntések és véletlenek összjátéka – a veszprémi Balluff-történet Balluff Tudatos döntések és véletlenek összjátéka – a veszprémi Balluff-történet Harmincöt évvel ezelőtt egy német cég hozott egy döntést: a vasfüggöny leomlása után Magyarországon, azon belül is Veszprémben létesít telephelyet és megalapít egy céget. Ma ez a cég a város egyik legnagyobb foglalkoztatója. Túlélte a gazdasági válságokat, a világjárványt, miközben együtt fejlődött a Veszprémmel. Wimmer Zoltán ott volt azok közt, akikkel elindult a vállalat, ma pedig már fejlesztési vezetőként felügyeli a munkát. Bemutatjuk az ő és az idén jubileumát ünneplő veszprémi Balluff-Elektronika Kft. történetét. 2024. május 13. 22:25 A fiatalok is szívesen adnak borravalót, de már nem készpénzben A fiatalok is szívesen adnak borravalót, de már nem készpénzben Továbbra is népszerű a borravaló intézménye Magyarországon, bár a fiatalabbak már jobban meggondolják, mennyivel adjanak többet a szolgáltatásokért - ismerteti felmérése alapján a Hellopay fizetési rendszereket üzemeltető társaság az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében. 2024. május 8. 13:49 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. 2024. április 30. 9:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.