Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tizedik alkalommal szervez napközis tábort az önkormámyzat

2016. június 21. 11:57
A nyári szünet beköszöntével a szülőknek gyakran problémát jelent a gyerkőcök felügyelete. Ebben szeretne segítséget nyújtani Veszprém MJV Önkormányzata, amely idén is megszervezi a településen élő, illetve a városban működő általános iskolás gyermekek számára a hagyományos nyári napközis tábort.

A tábor részleteiről és a programokról Némedi Lajos, alpolgármester, illetve Horváth Miklós, a tábor vezetője és szakmai felügyelője tartott sajtótájékoztatót kedden.

Az idén június 27-től július 29-ig, öt héten keresztül fogadja az 1-7 osztályt végzett gyermekeket a Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. A jelentkezés feltétele volt, hogy a gyermek Veszprémben bejelentett lakcímmel és Veszprémben működő iskolában tanulói jogviszonnyal rendelkezzen.

A fizetendő napi díj a normál és a diétás étkeztetés esetén is 1700 Ft, amely tartalmazza a napi háromszori étkezést a Bakony Gaszt Zrt. jóvoltából, állandó orvosi és tanári felügyeletet 7 és 16 óra között, valamint a kulturális és sportprogramokon történő részvételt. A szociálisan rászoruló gyermekek - összesen 53 fő - 50%-os kedvezménnyel vehetnek részt a napközis táborban.

A városban működő 11 általános iskola mindegyikéből érkeznek gyermekek, összesen több mint 260 fő táboroztatására készülnek a szervezők.

A táborvezető munkáját átlagosan 9-11 pedagógus segíti a gyermekek számától függően. A tábor megszervezése önként vállalt feladata az önkormányzatnak, a költségek fedezésére 5 millió forintot különítettek el a költségvetésben.

Némedi LajosNémedi Lajos

A résztvevő lurkók rengeteget lesznek a szabadban, ellátogatnak a Balatoni Bob Szabadidőparkba, a Zirci Arborétumba, a Kittenberg Kálmán Növény- és Vadasparkba, a Természettudományi Múzeumba, de tervben van még strandolás a Balatonnál, hajókázás, illetve rossz idő esetén sem kell kétségbeesni: rengeteg kézműves és múzeumpedagógiai programmal is készülnek a szervezők.

Újdonságként még egy ingyenes légvár is várja a kicsiket július 12-től július 15-ig (valamint a Veszprémi Egry Úti Körzeti Óvodába járó gyerekeket július 4-től július 6-ig és a Veszprémi Vadvirág Körzeti Óvodába járó gyerekeket július 8-tól július 11-ig) a veszprémi Diego Áruház jóvoltából.

Horváth MiklósHorváth Miklós

A tábor célja, hogy a gyermekek jó kezekben legyenek, képzett pedagógusok felügyelete alatt, hasznos tevékenységekkel töltsék a nyarat kortársaik körében, emellett pedig eljussanak olyan helyekre is, amelyeket a szülők nem minden esetben engedhetnek meg maguknak idő- vagy pénzhiány miatt.

A jelentkezés hivatalosan már lezárult ugyan, de Horváth Miklós elmondta, extrém és indokolt esetekben még tudnak fogadni gyerekeket.

Szabó Virág
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.