Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyári fesztiválkörkép

2016. június 20. 17:36
VeszprémFest, Beach Fesztivál, Művészetek Völgye, Auer Hegedűfesztivál, tihanyi levendula hetek. Röviden összegezzük, mi várható a környéken fesztiválfronton.

Már javában tombol a nyár, ám nem árt feleleveníteni, hogy milyen fesztiválokat érdemes felkeresni, ha nem csak a parton ücsörögne, vagy a nyári sporteseményeket követné a tévében.

Beach Fesztivál
Balatonfűzfő- június 22-26.

„A IV. Beach Fesztivált több mint 50 hazai és nemzetközi fellépő, 3 színpad, vízi terasz, közvetlen Balaton-parti kemping, koncertek, zenei programok, sportesemények, előadások teszik még színesebbé. Idén egy új helyszínnel az »Electric Waves« színpaddal bővül a fesztivál, ahol az elektronikusabb zenei hullámok meglovagolására adunk majd lehetőséget"- írják a Facebookon magukról. A részletes programok ERRE találhatók, itt pedig a tavalyi fotóinkat lehet nézegetni.

Levendula Fesztivál
Tihany-június 24-26.

A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Fesztiválon. A fesztivál fénypontja a levendula-aratás, amely során bárki kipróbálhatja ezt a munkát is. A most pénteken induló programon koncertek, kézműves vásár és közös kirándulások is várják a Tihanyba érkezőket. A részleketről IDE kattintva olvashat többet.

VeszprémFest
Veszprém- július 13-17.

A világzene, a jazz és a pop világsztárjai, Grammy és Golden Globe-díjas művészek érkeznek az idei VeszprémFestre. A programról és a fellépőkről nemrég tartottak sajtótájékoztatót, mely után kiderült, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel Lisa Stansfieldet az Arénába viszik.

emeli sandé a tavalyi veszprémfesten. idén is hasonló nagy nevek érkeznek.emeli sandé a tavalyi veszprémfesten. idén is hasonló nagy nevek érkeznek.

Rozé, Rizling és Jazz Napok
Veszprém- július 8-17.

A VeszprémFest hagyományos kísérőrendezvénye az Óváros téren, ahol mindennapi ingyenes jazz, illetve jazz-ihlette koncertek mellett a balatoni régió borászatai valamint a kézműves gasztronómia képviselői gondoskodnak a kulináris élményről. A tavalyi galériánk ITT nézhető meg.

KLASSZ a pARTon!
Balatonfüred július 14-17.

A Cimbora Alapítvány és az Óbudai Danubia Zenekar koprodukciójában útjára indul ismét a KLASSZ a pARTon! nevű nyáresti komolyzenei koncertsorozat, amelynek keretében neves előadóművészek és zenekarok, valamint a feltörekvőben lévő ifjú titánok lépnek fel a Balaton és a Duna partján. A koncerthelyszínek között szerepel Balatonfüred, Balatonakarattya, Keszthely, Szigliget, Zánka, Csopak és Balatonföldvár, Velence. A zárókoncertre a fővárosi Várkert Bazárban kerül majd sor. A részletes programok és a városok beosztása itt olvasható.

Anna Fesztivál
Balatonfüred- július 19-24.

A balatonfüredi Anna-bál történelmi hagyományra visszatekintő rendezvény, az ország egyik legrégebbi bálja. Hangulatában és tradícióiban feleleveníti a polgári Magyarország egyik leggazdagabb időszakát, a reformkort. A bál csúcspontja a bálkirálynő és udvarhölgyeinek megválasztása, melyre éjfél után kerül sor. A bálhoz számos rendezvény kapcsolódik.

Utcazene Fesztivál
Veszprém- július 20-23.

Az idén már 17 éves fesztivált nem sok helyinek kell bemutatni, hiszen már hozzászokott mindenki ahhoz, hogy minden júliusban néhány napra igazi fesztiválforgataggá alakul át a belváros. A programokról egyelőre csak annyit tudni, amit néhány hete mi is megírtunk. A többi információért érdemes bekövetni a Facebook és Instagram oldalukat.

így szokott kinézni a belváros az utcazene ideje alatt.így szokott kinézni a belváros az utcazene ideje alatt.

ARTplacc
Tihany július 21-24.

A kortárs művészeti és design fesztivál idén is összehozza a hazai és nemzetközi kortárs képzőművészeti galériák legjavát, hogy különleges nyári kiadásukkal Tihanyban találkozhassanak a közönséggel. A tematikusan felépülő ötnapos rendezvényen a kortárs művészet, a design, az irodalom és a könnyűzene programjok mellett egyaránt lesznek workshopok, beszélgetések, interaktív foglalkozások, külön a legfiatalabb korosztály számára is. A délután a szakmai beszélgetéseké, a gyerekszínházi és egyéb családi programoké, melyek aztán, az éjszaka közeledtével folyamatosan váltanak át a szórakozásba: minden este lesz mozi és színházprogram, naplementekor felvezető, warm up szettek, majd az élőzenés koncertek után ismét DJ-k szelektálják a zenét.

Művészetek Völgye
Taliándörögd-Vigántpetend-Kapolcs - július 22-31.

Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválján rendszerint annyira bőséges és sokszínű programkínálat, hogy felsorolni is nehéz, mi mindennel találkozhat a nagyérdemű a három faluban. Egy biztos: itt nem fog unatkozni az, aki kiszabadulna a városi létből, és inkább a faluban vegyülne el a vásári forgatagban, miközben legkülönfélébb művészetekkel ismerkedik. A fesztivál programja a klikk után olvasható.

Auer Hegedűfesztivál
Veszprém- augusztus 3-7.

A tavalyi év sikerére való tekintettel idén is megrendezik Veszprém szülöttének nemzetközi hegedűfesztiválját. Négy helyszínen tizenkét hangverseny várja a közönséget a hazai és a nemzetközi zenei élet kiemelkedő művészeinek előadásában a II. Auer Lipót Nemzetközi Hegedűfesztiválon.

Paloznaki Jazzpiknik
Paloznak-augusztus 4-6.

Az elmúlt öt év alatt a rendezvény több ezer fős ünneppé nőtte ki magát, igazi Balaton-felvidéki hangulattal, fűben ülős jazz koncertekkel, minőségi borokkal és első osztályú külföldi és hazai előadókkal: St. Germain, Mario Biondi, Csemer Boggie, Incognito- hogy csak néhányat említsunk. A jazzpiknik további fellépőiről és gasztronómiájáról itt lehet olvasni.

Ge. Á.
további cikkek
A Szentatya elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságát, így a boldogok sorába emeli őt A Szentatya elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságát, így a boldogok sorába emeli őt Ferenc pápa 2024. május 23-án a Bódi Mária Magdolna vértanúságáról szóló dekrétumot aláírásával elismerte. tegnap 11:23 A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot Kedd délután Tündérkezek címmel nyílt kiállítása a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klubnak az Agórában, az klub fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából. A tárlatot Herth Viktória művészettörténész nyitotta meg. 2024. május 22. 17:37 Álmodjunk nagyot! Álmodjunk nagyot! Ambiciózusnak lenni valójában jó. Persze hit, szorgalom, kitartás és alázat is kell ahhoz, hogy célt érjünk, és a támogatás sem utolsó, de ha ezek megvannak, csodás dolgokat lehet elérni. Bizonyította ezt a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek szombati balett gálája is. 2024. május 20. 15:32 Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Karády Anna írónő volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk, akiket a jelentkezés során kisorsoltunk, egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket, sőt, a végén dedikált is az írónő. 2024. május 20. 16:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.