Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyári fesztiválkörkép

2016. június 20. 17:36
VeszprémFest, Beach Fesztivál, Művészetek Völgye, Auer Hegedűfesztivál, tihanyi levendula hetek. Röviden összegezzük, mi várható a környéken fesztiválfronton.

Már javában tombol a nyár, ám nem árt feleleveníteni, hogy milyen fesztiválokat érdemes felkeresni, ha nem csak a parton ücsörögne, vagy a nyári sporteseményeket követné a tévében.

Beach Fesztivál
Balatonfűzfő- június 22-26.

„A IV. Beach Fesztivált több mint 50 hazai és nemzetközi fellépő, 3 színpad, vízi terasz, közvetlen Balaton-parti kemping, koncertek, zenei programok, sportesemények, előadások teszik még színesebbé. Idén egy új helyszínnel az »Electric Waves« színpaddal bővül a fesztivál, ahol az elektronikusabb zenei hullámok meglovagolására adunk majd lehetőséget"- írják a Facebookon magukról. A részletes programok ERRE találhatók, itt pedig a tavalyi fotóinkat lehet nézegetni.

Levendula Fesztivál
Tihany-június 24-26.

A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Fesztiválon. A fesztivál fénypontja a levendula-aratás, amely során bárki kipróbálhatja ezt a munkát is. A most pénteken induló programon koncertek, kézműves vásár és közös kirándulások is várják a Tihanyba érkezőket. A részleketről IDE kattintva olvashat többet.

VeszprémFest
Veszprém- július 13-17.

A világzene, a jazz és a pop világsztárjai, Grammy és Golden Globe-díjas művészek érkeznek az idei VeszprémFestre. A programról és a fellépőkről nemrég tartottak sajtótájékoztatót, mely után kiderült, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel Lisa Stansfieldet az Arénába viszik.

emeli sandé a tavalyi veszprémfesten. idén is hasonló nagy nevek érkeznek.emeli sandé a tavalyi veszprémfesten. idén is hasonló nagy nevek érkeznek.

Rozé, Rizling és Jazz Napok
Veszprém- július 8-17.

A VeszprémFest hagyományos kísérőrendezvénye az Óváros téren, ahol mindennapi ingyenes jazz, illetve jazz-ihlette koncertek mellett a balatoni régió borászatai valamint a kézműves gasztronómia képviselői gondoskodnak a kulináris élményről. A tavalyi galériánk ITT nézhető meg.

KLASSZ a pARTon!
Balatonfüred július 14-17.

A Cimbora Alapítvány és az Óbudai Danubia Zenekar koprodukciójában útjára indul ismét a KLASSZ a pARTon! nevű nyáresti komolyzenei koncertsorozat, amelynek keretében neves előadóművészek és zenekarok, valamint a feltörekvőben lévő ifjú titánok lépnek fel a Balaton és a Duna partján. A koncerthelyszínek között szerepel Balatonfüred, Balatonakarattya, Keszthely, Szigliget, Zánka, Csopak és Balatonföldvár, Velence. A zárókoncertre a fővárosi Várkert Bazárban kerül majd sor. A részletes programok és a városok beosztása itt olvasható.

Anna Fesztivál
Balatonfüred- július 19-24.

A balatonfüredi Anna-bál történelmi hagyományra visszatekintő rendezvény, az ország egyik legrégebbi bálja. Hangulatában és tradícióiban feleleveníti a polgári Magyarország egyik leggazdagabb időszakát, a reformkort. A bál csúcspontja a bálkirálynő és udvarhölgyeinek megválasztása, melyre éjfél után kerül sor. A bálhoz számos rendezvény kapcsolódik.

Utcazene Fesztivál
Veszprém- július 20-23.

Az idén már 17 éves fesztivált nem sok helyinek kell bemutatni, hiszen már hozzászokott mindenki ahhoz, hogy minden júliusban néhány napra igazi fesztiválforgataggá alakul át a belváros. A programokról egyelőre csak annyit tudni, amit néhány hete mi is megírtunk. A többi információért érdemes bekövetni a Facebook és Instagram oldalukat.

így szokott kinézni a belváros az utcazene ideje alatt.így szokott kinézni a belváros az utcazene ideje alatt.

ARTplacc
Tihany július 21-24.

A kortárs művészeti és design fesztivál idén is összehozza a hazai és nemzetközi kortárs képzőművészeti galériák legjavát, hogy különleges nyári kiadásukkal Tihanyban találkozhassanak a közönséggel. A tematikusan felépülő ötnapos rendezvényen a kortárs művészet, a design, az irodalom és a könnyűzene programjok mellett egyaránt lesznek workshopok, beszélgetések, interaktív foglalkozások, külön a legfiatalabb korosztály számára is. A délután a szakmai beszélgetéseké, a gyerekszínházi és egyéb családi programoké, melyek aztán, az éjszaka közeledtével folyamatosan váltanak át a szórakozásba: minden este lesz mozi és színházprogram, naplementekor felvezető, warm up szettek, majd az élőzenés koncertek után ismét DJ-k szelektálják a zenét.

Művészetek Völgye
Taliándörögd-Vigántpetend-Kapolcs - július 22-31.

Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválján rendszerint annyira bőséges és sokszínű programkínálat, hogy felsorolni is nehéz, mi mindennel találkozhat a nagyérdemű a három faluban. Egy biztos: itt nem fog unatkozni az, aki kiszabadulna a városi létből, és inkább a faluban vegyülne el a vásári forgatagban, miközben legkülönfélébb művészetekkel ismerkedik. A fesztivál programja a klikk után olvasható.

Auer Hegedűfesztivál
Veszprém- augusztus 3-7.

A tavalyi év sikerére való tekintettel idén is megrendezik Veszprém szülöttének nemzetközi hegedűfesztiválját. Négy helyszínen tizenkét hangverseny várja a közönséget a hazai és a nemzetközi zenei élet kiemelkedő művészeinek előadásában a II. Auer Lipót Nemzetközi Hegedűfesztiválon.

Paloznaki Jazzpiknik
Paloznak-augusztus 4-6.

Az elmúlt öt év alatt a rendezvény több ezer fős ünneppé nőtte ki magát, igazi Balaton-felvidéki hangulattal, fűben ülős jazz koncertekkel, minőségi borokkal és első osztályú külföldi és hazai előadókkal: St. Germain, Mario Biondi, Csemer Boggie, Incognito- hogy csak néhányat említsunk. A jazzpiknik további fellépőiről és gasztronómiájáról itt lehet olvasni.

Ge. Á.
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. ma 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. ma 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.