2020. május 30. // Zsanett, Janka névnap

'Minden tudás hasznos tudás'

2016. június 13. 13:03
A Nemzeti Tehetség Programban megvalósult projektjét mutatta be hétfőn a VSZC Ipari Szakközépiskola.

A projekt keretében a gépész szakos diákok az Inventor tervezőprogrammal emelt óraszámban, különórákon ismerkedhettek – mondta el Irányi László igazgató.

Irányi LászlóIrányi László

– Az Inventor egy 3D tervezőprogram, amivel alkatrészeket lehet modellezni – tudtuk meg Várszegi János szaktanártól. – Ezekből a modellekből összeállításokat is lehet készíteni, az alkatrészeket virtuális környezetben mozgatni is lehet. Az összeállításokat úgynevezett robbantott ábrán is meg lehet jeleníteni, ami a szerelési folyamathoz nyújt hasznos segítséget. A szoftvert az iparban elterjedten használták.

Várszegi JánosVárszegi János

A projektre az iskola pályázaton nyert 1,59 millió forint támogatást. Ennek része volt egy tanórán kívüli 50-60 órás oktatás-sorozat, aminek kereteiben a tanulók részletesebben megismerkedhettek a szoftver kezelésével; a résztvevők ellátogattak egy budapesti vállalkozáshoz, ahol valós körülmények között vizsgálhatták a program működését egy szerszámgépgyárban. A pályázat azt is lehetővé tette, hogy az iskola a projekthez kapcsolódóan infrastrukturális fejlesztést hajtson végre.

A projektben résztvevő egyik diák, Tobak Réka elmondta: örült a lehetőségnek, hogy tanórán kívül több lehetőséget kapott az Inventor program elsajátítására, „minden tudás hasznos tudás.”

Tobak RékaTobak Réka

Söge
Domján Attila

További cikkek

Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák
Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák
Befejeződtek a május-júniusi érettségi időszak írásbeli vizsgái csütörtökön. A koronavírus-járvány miatt rendkívüli körülmények között szervezett érettségik lebonyolítása zökkenőmentesen zajlott - tájékoztatott az Oktatási Hivatal (OH) pénteken.
Újranyitnak az óvodák és bölcsődék
Újranyitnak az óvodák és bölcsődék
Az iskolákban viszont digitálisan fejezik be a tanévet.
Rendkívüli helyzetben a rendkívüli érettségi tapasztalatai
Rendkívüli helyzetben a rendkívüli érettségi tapasztalatai
A veszélyhelyzet ideje alatt az egyik legnagyobb kérdés az volt, hogy az idei érettségiket meg lehet-e egyáltalán tartani, és ha igen, akkor milyen óvintézkedések mellett. Mint ismeretes, végül az írásbeli vizsgákat engedélyezték, de csak szigorú higiéniai óvintézkedések betartása mellett. Veszprémi oktatási vezetőt és igazgatót kérdeztünk a tapasztalatokról.
A német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák
A német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák
Péntek reggel 9 órakor a német írásbelikkel folytatódnak országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.
Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák
Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák
Ma reggel 9 órakor megkezdődnek országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok angolból közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.
2020. május 30. // Zsanett, Janka névnap