Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
21°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
21°C

Ausztria Magyarországra figyel a menekültáradat miatt

2016. május 31. 19:00 // Forrás: mti
Ugyan Líbiából leginkább a Földközi-tengeren át érkeznek a menekültek, Ausztriának mégis elsősorban Magyarországra kell figyelnie és követnie kell a migránsok útvonalának alakulását - jelentette ki Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter kedden Brüsszelben osztrák sajtójelentések szerint.

A tárcavezető hangsúlyozta: a feltartóztatott menekültek magas száma miatt a tavalyihoz hasonló helyzet kezd kialakulni. Úgy vélte, Ausztriának figyelemmel kell követnie a magyarországi eseményeket. A Brenner-hágónál tervezet lehetséges határzárral kapcsolatban elmondta: az adott helyzetet fokozatosan, lépésről lépsre kell megítélni.

Az osztrák védelmi miniszter kedden Brüsszelben találkozott Martin Schulz-cal, az Európai Parlament elnökével, hogy a menekültügyről tárgyaljanak. A találkozót követően Doskozil elmondta: Schulz "nem meglepő módon" az európai megoldást szorgalmazza, vagyis a közös európai menekültügyi eljárást, a megfelelő európai menekültelosztást és adott esetben a menekültek visszatoloncolását. Doskozil egyetértve tárgyalópartnerével aláhúzta: ki kell tartani az európai megoldás mellett. Elmondta ugyanakkor, hogy a találkozón szót ejtettek arról is, hogy mennyire nehéz lesz ezeket a lépéseket megvalósítani.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.