Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Kalandozz Ausztria leghosszabb zuhatagútján!

2016. május 14. 11:12
Medve-szurdok (Barenschützklamm)

Nem, ez nem egy kifekvős unalmas tengerparti nyaralásnak indul, hanem rögtön a kalandok részesei leszünk, amint Graz után az S35-ön követik a kristálytiszta folyót a Mura völgyét és Mixnitz település mellett kis kitérővel elérik Ausztria leglátványosabb zuhatagútját a Medve-szurdokot, ami már a főúton is jól ki van táblázva.

Az ingyenes parkolóból fél óra gyaloglás után, magunk mögött hagyva az emelkedőt érjük el a lélegzetelállító zuhatagút bejáratát, ahonnan a valódi izgalmak kezdődnek és ahonnan átlagos sétatempó mellett, órákon keresztül élvezhetjük, hajmeresztő létrákról, hidakról és stégekről a szédületes szurdokot, ami kisebb gyerekekkel érkezőknek és tériszonyosoknak is biztonságosan járható.

A völgy geológiai és természeti csoda, rabul ejtő dübörgő vízesésekkel, kanyonokkal, zegzugos, fahidakkal. A kalandos túra során időnként szédületes magasságból a madarak szemszögéből gyönyörűen karbantartott stégekről, időnként a patakok perspektívájából csodálhatják meg a dermesztő fejünk fölött ágaskodó vagy éppen alattunk elterülő hajmeresztő sziklaformációkat és a dübörgő vízeséseket.

Eltévedéstől nem kell tartani, mert tavasztól őszig sokan vágnak neki a bámulatos útnak, amire 4-5 órát kell szánni. Papucsban semmiképpen ne vágjanak neki az útnak csak jó túracipőben, mert a szintemelkedő 700 méter. A lenyűgöző látvány miatt azonban az idő és a szintemelkedés pillanatok alatt elrepül.

164 meseszerű fahídon kell átmenni zuhogó vízesések felett mire a szurdok tetejére érünk. Fent meseszerű nyári hüttéhez érkezünk, ahol megállhatunk pihenni, enni és inni. Alternatív javaslat: Az S35-ön Graz után Mixnitz előtt Frohnleiten meseszép településének meglátogatása, amire legalább 2 órát kell szánni.

Vigyázz, kész, rajt! Kalandra, nagyszerű élményekre, tavaszi és nyári vakációra felkészülni a Relax Resortban!


Korábban írtuk:

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.