Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C

Óvodások és kisiskolások Veszprémről készült alkotásait díjazták

2016. május 6. 15:59
Egyre többen csatlakoznak az idén ötéves „Sétál a család Veszprémben” városismereti programhoz és rajzpályázathoz: az idei Gizalla Napokon már több mint 120 kisgyerek alkotását díjazták péntek délután a Jezsuita templomban.

A „Sétál a család Veszprémben” című városismereti programot 2011-ben hozta létre Bakony-Balaton Környezetvédelmi és Oktatóközpont (BaBaKO), a Veszprém Megyei Levéltár és a megyei könyvtár helyismereti gyűjteménye óvodásoknak és az általános iskola alsós növendékeinek, valamint családjuknak. A cél az volt, hogy a gyerekek játékos formában, egy sétafüzet alapján játékos formában ismerkedjenek meg a város nevezetességeivel, történelmével és értékeivel.

A hagyományokhoz híven a kicsik idén is a füzethet csatolt beadványokkal, rajzokkal, fotókkal fejezhették ki, mennyire kötődnek a városhoz, a gyökerekhez. A beérkezett alkotásokból a Gizella Napokon nyílt kiállítás a Jezsuita templomban, illetve ugyanitt díjazták a gyerekeket is.

Az eseményen részt vett „Gizella királyné” is, aki köszöntötte a jelenlévő családokat és a pályázaton résztvevő gyerekeket, majd gratulált nekik az elkészült rajzokhoz, fotókhoz.

Némedi Lajos alpolgármester megnyitó beszédében köszönetét fejezte ki mindazoknak a pedagógusoknak és szülőknek, akik támogatták a program megvalósulását. A „Sétál a család” öt éve alatt immár közel 500 kisgyerek fedezte fel családjával a várost, néhányan közülük pedig mind az öt évben részt vettek a sétán, megismerve Veszprém jeles eseményekben gazdag múltját, történelmi emlékeit. Az alpolgármester hozzátette, annak idején ő is meghitt órákat töltött el gyermekeivel a városban kalandozva, ami máig az egyik legszebb emléke, így mindenkit arra buzdít, hogy szánjanak erre időt.

Az emlékplaketteket és okleveleket Némethné Károlyi Jolán, Némedi Lajos alpolgármester és „Gizella királyné” adta át a gyerekeknek – nyolc óvoda, a Kozmutza Flóra Kollégium és a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete összesen 127 növendékének.

Az eseményen közreműködött a Betty és Barátai Speciális Népzenei Csoport, akiknek az alpolgármester elismerésül a Lendvai István emlékplakettet adta át.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett - a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered. ma 11:10 Japán-magyar talajgyakorlatok Japán-magyar talajgyakorlatok Négy művész – két magyar és két japán – kerámiáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Dubniczay-palota tetőterében. A kiállított darabokat a munkafolyamat teszi még izgalmasabbá. 2024. május 16. 22:15 Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Félidőhöz érkezett Magyarország legnagyobb műemlék-felújítási projektje, a veszprémi várnegyed megújítása. A Gizella Napokon egy friss kiadványokat felsorakoztató beszélgetésen mutatták be az Ősienk hite című fotóalbumot, amely az eddig elvégzett munkát dokumentálja rendkívül színesen, fotókkal illusztrálva. 2024. május 16. 14:40 Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Milyen nyomokból tudnak egy-egy várostrom menetére, vagy egyáltalán megtörténtére következtetni a régészek? Nagy Szabolcs Balázs régész erről tartott előadást a Laczkó Dezső Múzeum szabadegyetemi sorozatának részeként kedden. tegnap 21:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.