Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C

Végzős diákok vizsgamunkáinak ad otthont az Óváros Galéria

2016. május 6. 10:45
A III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és AMI végzős tanulóinak vizsgamunkáiból szervezett kiállítást az Óváros Galéria. Az alkotások május 17-ig tekinthetők meg az Óváros tér 26. szám alatt.

A megnyitó sokakat vonzott, a hely zsúfolásig megtelt. Nem is csoda, a fiatal tehetségek kitettek magukért, fantáziadús megoldásokkal és a legkülönbözőbb technikákkal igyekeztek maradandót alkotni. A megnyitón a jótékonykodás is szerepet kapott, a negyedéves diákok Veszprémről készített akvarelljeinek teljes bevételét a zirci gimnázium művészeti képzésének fejlesztésére fordítják.

Magasra emeli a művészet az embert, nemessé, csodálatosan széppé varázsolhatja lelkének minden rezdülését.

Ezzel a Gogol idézettel köszöntötte a publikumot Némedi Lajos alpolgármester, aki beszédében arra is kitért, hogy a művészet egyik legcsodásabb tulajdonsága, hogy nincs két ember, akinek ugyanazt jelentené. Egy művész érzéseket közvetít a világ felé, közben pedig saját személyiségét is formálja. Az alpolgármester hozzátette, kívánja, hogy a diákok is éljék át ezt az érzést, és váljon hivatásukká az alkotás.

Tarcsai Beáta és Szabó Tamás hegedűjátéka lenyűgözte a közönségetTarcsai Beáta és Szabó Tamás hegedűjátéka lenyűgözte a közönséget

Szeifert György, az iskola igazgatóhelyettese és Sudár Péter oktató is megosztották gondolataikat, és nem mulasztották el megköszönni a lehetőséget Horváthné Kalmár Katalin galériavezetőnek, aki készségesen felajánlotta az Óváros Galériát a kiállítás helyszínéül, mi több, még Fehér László Kossuth-díjas festő képei közül is kerültek le a falról a végzősök javára.

Sudár Péter azt is elmondta, gyakran kérdezik a művészektől, hogy van-e értelme annak, amit csinálnak. Erre nem lehet elég kifejező választ adni, de gondoljunk csak bele, a művészet mindenütt jelen van: egy ruha színeiben, egy bekeretezett fotóban vagy egy fa virágaiban. Hozzátette: nagyon büszke diákjaira és kívánja, találják meg a helyüket a világban művészként.

Szabó Virág
Domján Attila
további cikkek
A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett - a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered. ma 11:10 Japán-magyar talajgyakorlatok Japán-magyar talajgyakorlatok Négy művész – két magyar és két japán – kerámiáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Dubniczay-palota tetőterében. A kiállított darabokat a munkafolyamat teszi még izgalmasabbá. 2024. május 16. 22:15 Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Félidőhöz érkezett Magyarország legnagyobb műemlék-felújítási projektje, a veszprémi várnegyed megújítása. A Gizella Napokon egy friss kiadványokat felsorakoztató beszélgetésen mutatták be az Ősienk hite című fotóalbumot, amely az eddig elvégzett munkát dokumentálja rendkívül színesen, fotókkal illusztrálva. 2024. május 16. 14:40 Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Milyen nyomokból tudnak egy-egy várostrom menetére, vagy egyáltalán megtörténtére következtetni a régészek? Nagy Szabolcs Balázs régész erről tartott előadást a Laczkó Dezső Múzeum szabadegyetemi sorozatának részeként kedden. tegnap 21:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.