Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
17°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
17°C

Jogunk van megválasztani, kikkel élünk együtt

2016. április 27. 17:15
Miért kellene szó nélkül beengednünk a migránsokat és rábólintani a kvótára, ha az amerikaiak és az oroszok sem tesznek úgy? – tette fel a kérdést Stefka István a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány részéről Huth Gergellyel közös, a népvándorlásról szóló előadásukon.

A kvótaellenes népszavazás fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) országos fórumsorozatán. Szerdán a Fidelitas veszprémi szervezetének meghívására Stefka István, a PestiSrácok internetes portál lapigazgatója, valamint Huth Gergely főszerkesztő beszéltek a népvándorlásról.

Stefka István leszögezte: alaptalanok azok a vádak, amelyek a migráció kapcsán érik Magyarországot, és azt állítják, nem vagyunk befogadó ország. Magyarország rengeteg menekültet fogadott be például a délszláv háború idején is a környező országokból. A mostani migránsáradatot azonban nem lehet ezzel egy kalap alá vonni, mert az ide érkezők nem menedékjoggal jöttek, hanem illegális bevándorlóként. Éppen ezért 1956-tal sem takarózhatunk, kiváltképp, hogy akkor éppen Európáért kelt fel a magyarság, amikor a szovjet megszállás végét és a szabadságot követelte.

Súlyos következményei lennének annak, ha 10 millió muszlimot csak úgy beengednénk – hangsúlyozta a lapigazgató. – Nagyon jól példázzák a francia tapasztalatok is, hogy az ide érkező muszlim vallásúak nem integrálhatóak. Nemcsak az első generációsok, de még a harmadik generáció tagjai sem, holott ők már a fogadó országban születtek. Ehelyett ún. NO-GO zónákat hoznak létre, ahol a saját törvényeik, vallásuk és nézeteik szerint élnek, és ahova még a rendőrség sem meri betenni a lábát. Egyszerűen kibékíthetetlen kulturális különbségek vannak köztük és köztünk, és képtelenek lennének úgy asszimilálódni, ahogy például az itt letelepedett svábok vagy más kisebbségek tették.

Meg kell állítani a népvándorlást, a kvótát pedig egyértelműen el kell utasítani. Ha egyszer hasonló helyzetben az amerikaiak vagy az oroszok sem engednék be szó nélkül a migránsokat, nekünk miért kellene? Azért, mert munkaerőhiány van Európában? Huth Gergely szerint ez egy fals állítás. Valójában 12,4 millió munkanélküli van Európában, csakhogy – szemben a bevándorlókkal – őket tisztességesen meg kellene fizetni, a migránsokon viszont jól lehet spórolni.

„A népvándorlás nem egy gigantikus blöff, ahogy a balliberálisok állítják, hanem óriási biznisz nekik és a multinacionális vállalatoknak is” – mondta el Huth. A főszerkesztő Udo Ulfkotte riportjaira támaszkodva beszélt arról, mekkora összegeket emészt fel a migráció. Az eddigi adatok szerint az amerikai és az európai gyógyszeripar már 1,5 milliárd forintnak megfelelő összeget nyert a migránsok ellátásán. Hosszú távon viszont csak veszíteni fog Európa ezzel a gondolkodással, a migránsok ugyanis egyáltalán nem olyan jó munkaerő. Egy német felmérés szerint 66%-uk funkcionális analfabéta, 50%-uk pedig soha nem akar németül megtanulni.

Az előadók szerint mindez csak arra szolgál, hogy Európa gazdaságilag és kulturálisan is meggyengüljön, valamint identitásválságba kerüljön. Ezért ahelyett, hogy belül épülnek kerítések, a kontinens külső határait kellene megvédeni.

Bertalan Melinda
Ge. Á.
további cikkek
Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse 80 évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Királyi Honvéd Légierő 101. Puma Honi Légvédelmi Vadászrepülő Osztálya (Ezrede), melynek apropóján városunkban is megemlékezést tartottak a Magyar Tartalékosok Szövetségének Veszprém Megyei Egyesülete szervezésében. tegnap 12:50 Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? közélet Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? Csütörtökön rendezték meg az egykori gyermekkórház helyszínén, a most új funkciókat ellátó ActiCity rendezvényközpontban a Balaton Konferenciát a Pannon Egyetem és a Portfólió online gazdasági lap közös szervezésében. Az előadók gazdasági szempontból közelítették meg a Balaton szerepét, az esemény nyitóelőadását Dr. Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter tartotta.   tegnap 11:59 Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók tűzoltóság Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók Szent Flórián-nap alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amelyen több elismerést is átadtak a megye tűzoltóinak, hivatásosoknak és civileknek is. tegnap 15:56 Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat adomány Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat Az Országos Jótékonysági Vadászegylet a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány részére adott át egy milliós értékű légzéstámogató rendszert. A vadászoknak nem ez volt az első jótékonysági akciója, már tizenegyedik éve segítik a hazai kórházakat. tegnap 15:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.