Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

MSZP: a döntés szabadságáról szól a kezdeményezésük

2016. április 8. 15:57
Az általuk kezdeményezett népszavazásokról tartottak sajtótájékoztatót péntek délután Veszprémben szocialista politikusok.

Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt elnöke szerint a „háromigenes népszavazás” a választás szabadságról szól. A kormány a választópolgárok megkérdezése nélkül adja el az állami földeket, zárja be a boltokat, szavaz meg milliós fizetéseket az embereinek. A politikus szerint a kormánypártok most keresik azokat a jogi és taktikai eszközöket, amikkel megakadályozhatnák a népszavazást. A trükkök ideje azonban lejárt, ideje tudomásul venni, hogy a választók szeretnék elmondani a véleményüket.

Kész Zoltán, Tóbiás József, Gőgös Zoltán, Nyakó IstvánKész Zoltán, Tóbiás József, Gőgös Zoltán, Nyakó István

Gőgös Zoltán, a párt megyei elnöke úgy látja, hogy az ország fideszes vezetésű településein úgy akadályozzák a népszavazást, hogy az aláírásgyűjtőktől helypénzt követelnek, és az önkormányzatok akarják megszabni, hol lehessen a gyűjtést végezni. A Kúria azonban egyértelműen állást foglalt: az aláírásgyűjtéssel együtt kampányidőszak kezdődik, amikor nem lehet korlátozni tevékenységükben a népszavazás kezdeményezőit.

Nyakó István, a vasárnapi nyitvatartásról szóló népszavazás benyújtója szerint az emberek arról dönthetnek, hogy mit akarnak kezdeni a vasárnappal: akarnak-e vásárolni, a munkavállalók otthon maradnának vagy dupla bérért beállnak a pénztár mögé, és a vállalkozók is dönthessék el, hogy kinyitják-e az üzletet vagy sem. Hozzátette: a Fidesz már visszavonulót fújt, Orbán Viktor a rádióban ma arról beszélt, hogy konzultációt kezdeményez a szakmai szervezetekkel. Miért nem azelőtt jutott eszébe a miniszterelnöknek ez, mielőtt megszavaztatta? - tette fel a kérdést. Úgy gondolja, hogy a kormány elébe megy a dolgoknak, és maguk vonják vissza a törvényt, mert „nem viselnék el, hogy a nép a szemükbe vágja, hogy hülyeséget csináltak”.

A sajtótájékoztató előtt a közelben ellentütetők jelezték nemtetszésüket.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben választás 2024 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben Felléptek a politikai színtérre a veszprémi ellenzék képviselőjelöltjei is, miután szerda délután hivatalosan is bejelentették, hogy a város tizenkét egyéni választókerületében kik indulnak. A sakktáblán a helyezkedés lezajlott, a jelöltek közt több régi és néhány új név is szerepel, egy közülük pedig az országos politikából nyergelne át a veszprémi városháza padsorába. 2024. április 11. 9:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.