2021. április 17.
//
Rudolf névnap

Az LMP a termőföld-népszavazás mellett

2016. április 6. 11:26
A földtörvény mellett az oktatással is foglalkozik az LMP: Gerstmár Ferenc az iskolák önkormányzati fenntartása érdekében nyújtott be indítványt.

Erről Sallai R. Benedek, a párt országgyűlési képviselője és Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő számolt be kedden veszprémi sajtótájékoztatójukon. Elmondták: az LMP támogatja a Gőgös Zoltán által kezdeményezett népszavazást, és aktívan bekapcsolódik a kiíráshoz szükséges aláírások összegyűjtésébe itt Veszprém megyében is.

A Gőgös által benyújtott kérdés így hangzik:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt az állami tulajdonban álló termőföldek értékesítésének a tilalmáról?"

A zöldpárti politikusok szerint a "népszavazás azért is különösen fontos, mert a kormány láthatóan vérszemet kapott az őszi árverések során, és már nem csak az állami termőföldeket akarja egyre nagyobb mértékben kijátszani a gazdasági hátországnak, de szemet vetett a védett területekre és az erdőkre is. Amennyiben a népszavazással nem sikerül gátat vetni a földrablásnak, az hosszú évtizedekre hűbéri sorba taszíthatja a valódi gazdálkodókat és végletessé teheti a magyar vidék leszakadását."

Gerstmár Ferenc arról is beszámolt, hogy indítványt nyújtott be a polgármesterhez a közoktatási intézmények fenntartásával kapcsolatban. Ebben azt fogalmazta meg, hogy

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése nyilvánítsa ki szándékát a közigazgatási területén lévő köznevelési intézmények fenntartására.

Indoklása szerint az önkormányzat ezzel oktatási intézményei "fenntartási hagyományainak újjáélesztése, a helyi demokrácia erősítése, a hatékonyabb oktatásszervezés megvalósítása érdekében egyértelműen kifejezi akaratát, hogy újra iskolafenntartó város kíván lenni. "

vehir.hu

További cikkek

Veszprémi ellenzék: tisztázatlan ügyek a Csererdőben
Veszprémi ellenzék: tisztázatlan ügyek a Csererdőben
Hartmann Ferenc (MSZP) szerint a polgármester félretájékoztatta a képviselőket a településrendezési eszközök módosításáról. Porga Gyula azt mondja, csak előzetes döntés született a közgyűlésen.
ITM: szigorú óvintézkedések mellett tehetnek szakmai vizsgát a szakképzésben tanulók
ITM: szigorú óvintézkedések mellett tehetnek szakmai vizsgát a szakképzésben tanulók
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tervei szerint májusban adhatnak számot tudásukról a szakképző intézményekben vizsgázók - közölte az ITM vasárnap az MTI-vel.
Mennyi kerül egy szakmunkás pénztárcájába?
Mennyi kerül egy szakmunkás pénztárcájába?
A szakképzési centrumok megjelenésével új irányt vett a hazai munkaerőpiac is. A hiányszakmákban kezd ismét megjelenni a szakképzett munkaerő, erre pedig a fizetések is reagáltak. Több esetben már egy szakképzett ember bére felveszi a versenyt a diplomáséval.
Jelentősen emelkedett a felsőoktatásba jelentkezők száma
Jelentősen emelkedett a felsőoktatásba jelentkezők száma
Több mint 11 százalékkal többen jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön.
Ellenzéki előválasztás jelöltek nélkül?
Ellenzéki előválasztás jelöltek nélkül?
Mint amikor egy csapatnak rövid a cserepadja, a mérkőzésen pedig a fáradt kulcsjátékosokat nem tudják minőségi cserékkel pótolni, úgy áll jelenleg a veszprémi ellenzék helyzete a nyárra tervezett előválasztás előtt. Egyedül a DK háza táján volt mozgolódás, de ott is biztos eddig, hogy Katanics Sándornak felmutatták a cserét jelző táblát és egy ismeretlen helyi ügyvéd lép a politika pályájára.