Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jobbik-DK-MSZP koalíció Veszprémben?

2016. április 3. 21:27
A Pénzügyi Bizottság elnökének leváltása során újból egymásra talált a Jobbik, a DK és az MSZP.

Már a színházkerti parkolóház elképzelése kapcsán felsorakozott egymás mellé a veszprémi Jobbik, DK, MSZP. Most ez újból megtörtént, amikor leváltották a Költségvetési és Pénzügyi Bizottság elnökét. Akit még a frakciótársánál, Csermák Zoltánnál is harciasabban védett meg a Jobbik Magyarországért Mozgalom önkormányzati képviselője, Forgóné Kelemen Judit. Ez a kiállás a Jobbik részéről az egyik veszprémi netes oldal kommentjében folytatódott, ahol Varga-Damm Andrea, a párt tavalyi országgyűlési képviselőjelöltje nehezményezte Katanics Sándor leváltását.

Mindez két kérdést vett fel.

Egyik. Milyen együttműkődés alakulhat ki két ilyen radikális, valójában világnézetükben egymástól távól álló, de radikalizmusukban megegyező párt, a Jobbik és a DK egymásra találásából? Vélhetőleg a legdurvább szürreális-fantasztikus film is romantikus leányregény hozzá képest.

Másik. Mi lenne a saját hangját évek óta kereső szocialisták sorsa egy ilyen házasságban? Vélhetőleg két ilyen erős „egyéniség” mellett semmi jó!

Magam sem értem azt, hogy az országos, nagypolitikában a Jobbikot minden szinten elítélő DK és MSZP, most második alkalommal hogyan lettek szövetségesek.

Tudom, ahogy az érintett pártok helyi vezetői, amint ezt elolvassák, már azonnal elutasítják a felvetéseimet. Megtehetik, de a tények az együttműködésüket, közös politizálásukat bizonyítja.

Pethő Imre
további cikkek
Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.