Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
30°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
30°C

Veszprémért dolgozókat díjaztak

2016. március 11. 15:22
Pro Urbe díjakat adott át Porga Gyula polgármester a nemzeti ünnep előestéjén a városháza Kossuth termében.

Az elismeréseket Szabóné dr. Farkas Rozália és dr. Geiszt Jakab kapta, Tungli József munkásságát pedig posztumusz Pro Urbe díjjal ismerték el. Bár a három díjazott az élet eltérő területeit választotta hivatásul, közös bennük, hogy mindannyian Veszprémben, Veszprémért dolgoztak.

Porga Gyula polgármester köszöntötte a díjazottakatPorga Gyula polgármester köszöntötte a díjazottakat

Szabóné Dr. Farkas Rozália a pécsi jogi tanulmányai elvégzése után költözött Veszprémbe és nyugdíjba vonulásáig az akkori Megyei Bíróságon, jelenleg Veszprémi Törvényszéken tevékenykedett cégbíróként. Munkáját nagy felelősséggel és odaadással végezte. A megye élén járt a gyors ügyintézésben. A Zonta Klub közhasznú szervezet alapító, jelenleg is aktív tagja.

A klubban végzett munkássága mellett eredményes közreműködésével segíti többek között a Mendelssohn Kamarazenekar alapítványának, a Megyei Kórház alapítványainak, valamint számos Veszprém város által létrehozott alapítvány munkáját. Töretlenül vállal közfeladatokat, megkeresésre, felkérésre soha nem mond nemet. Jótékony, önzetlen, a város polgárai sokat köszönhetnek neki.

Betegsége miatt díját férje vette át.

dr. Geiszt jakabdr. Geiszt jakab

Dr. Geiszt Jakab a Lovassy László Gimnáziumban érettségizett, majd a Budapesti Orvostudományi Egyetemen szakvizsgázott belgyógyászatból. Dunaújvárosban kezdte orvosi pályafutását, 1973-tól dolgozott a Veszprém városi alapellátásban. Előbb körzeti orvosként, majd csoportvezető belgyógyászként, illetve a háziorvosi rendszer indulása óta háziorvosként tevékenykedett. Részt vett a veszprémi és város környéki körzeti orvosi ellátás szervezésében, szakmai irányításában, továbbképzéseinek szervezésében. A háziorvoslás mellett üzemorvosi tevékenységet is végzett.

Szakmai munkája elismeréseként 2003-ban Veszprém városától Perlaky- díjat, 2013-ban pedig a Csolnoky Ferenc kórház egykori belgyógyász főorvosának emlékére alapított dr. Csillag József-díjat vehetett át. Szaktudásán kívül empátiakészségéről is híres. Szinte személyes ismerősként egységben látja a betegek egészségügyi problémáit, és nem csupán az egyes betegségeit, de az egész embert gyógyítja. Vallja, hogy a háziorvosi munka egy közösségben zajlik, ahol alapvető az egymás iránti kölcsönös bizalom és megbecsülés.

Tungli József 1948-ban született. Testnevelő tanári, közoktatás vezetői diplomát, atlétaedzői oklevelet szerzett. Veszprémben, a Magyar Testnevelési és Sporthivatal Veszprém Járási Sportszövetségben kezdett el dolgozni, majd a Veszprém Sportiskola igazgatói, később a Veszprém Megyei Testnevelés-, Ifjúság és Sporthivatal elnöki tisztét töltötte be. Kidolgozta az utánpótlás és sportiskolai rendszert. Munkájával Veszprém megye és Veszprém város sportjának fejlődését segítette. Edzői, nevelői munkát is végzett, a sport szeretetét, a kitartást adta át a fiataloknak, életre szóló értékeket tanulhattak tőle. Sporttársai, tanítványai szerették. 1967-ben Veszprém megye legeredményesebb férfi ifjúsági sportolója, 2008-ban a megye legeredményesebb szenior atlétája elismerést kapta, 2014-ben pedig harmincszoros szeniorbajnok lett.

A versenyeken mindvégig a VEDAC képviseletében vett részt, sikerei Veszprém város hírnevét öregbítették. 1989-ben a frissen alapított Vetési Albert Gimnázium igazgatóhelyettesének nevezték ki, mely tisztet 20 éven át, nyugdíjazásáig töltött be. Meghatározó szerepe volt az iskola sikeres megszervezésében. Aktív pályafutása után a nyugdíjasok egészségmegőrzésének, életminőségének javításának szentelte önkéntes munkáját. Segítségével Veszprém városa 2013-ban átvehette az Idősbarát Önkormányzat kitüntető címet. 2015-ben, élete utolsó perceiben is Veszprém város színeiben versenyezve hajtotta végre utolsó nagy ugrását, mely a sportpályán túlra vezetett.

Díját felesége vette át.

Az ünnepélyes díjátadón az MH Légierő Zenekar, Kertész Dóra énekes és Keresztes János színész működött közre.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. ma 15:23 Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Balaton Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Drasztikusan megnövekedett a Magyar Vöröskereszt által működtetett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat által ellátottak száma a júliusi tartós hőhullám miatt, az önkéntesek már csaknem kétezer bajbajutotton segítettek - derül ki a szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből. tegnap 14:58 Az árvaszúnyogok segítenek megérteni, hogyan védhetjük meg a Balatont Balaton Az árvaszúnyogok segítenek megérteni, hogyan védhetjük meg a Balatont Vajon milyen volt a Balaton természetes állapota, és mikor változott meg? Helyreállítható-e még a természetközeli állapot? Ezekre a kérdéskere keresték a választ az ELTE Őskörnyezet és Klímaváltozás Kutatócsoport munkatársai legújabb tanulmányukban, amelyben konkrét javaslatokat is megfogalmaztak a tó védelme érdekében. tegnap 21:29 Müller Cecília: ezt a hőséget már az egészséges szervezet is nehezen viseli Müller Cecília: ezt a hőséget már az egészséges szervezet is nehezen viseli Az országos tisztifőorvos praktikus tanácsokat osztott a TV2 műsorában a hőség idejére.  2024. július 16. 16:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.