Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 6. Ivett
Veszprém
17°C
2024. május 6. Ivett
Veszprém
17°C

Végre Dicaprio is megkapta az Oscart

2016. február 29. 13:21
De ami még érdekesebb, az a beszédének egy része.

A visszatérő (The revenant) című filmben nyújtott teljesítményéért sok évi várakozás után végre Leonardo Dicaprio is megkapta a legjobb férfiszereplőnek járó díjat.

A beszédének vége felé a szokásos köszönöm klisék után tőle szokatlan nyíltsággal egy nagyon is aktuális problémára, a globális felmelegedésre hívta fel a figyelmet:

"...és végül még azt szeretném mondani: 'A visszatérő' című film az emberiség és a természeti világ viszonyáról szól. Arról a világról, ami 2015-ben az emberi történelem legmelegebb évét élte meg. A gyártás közben a bolygó legdélebbi csücskébe kellett utaznunk, csak hogy havat találjunk. A klímaváltozás létezik, és most történik.

Ez a legsürgetőbb fenyegetés, amivel fajunk szembesül, ezért abba kell hagynunk a halogatást és együtt kell dolgoznunk. Azokat a vezetőket kell támogatnunk az egész világon, akik nem a nagy szennyezők érdekében beszélnek, hanem az egész emberiségért, a világ bennszülött népeiért, a hátrányos helyzetűek millióiért, akiket legjobban fog érinteni a változás. A gyerekeink gyerekeiért, és azokért az emberekért, akik hangját a kapzsiság politikája elnyomja. Mindannyiótoknak köszönöm ezt a csodálatos díjat! Ne vegyük készpénznek ezt a bolygót, én sem vettem annak a mai estét. Nagyon szépen köszönöm!"

Eredeti nyelvű videó a beszéd ezen részéről:
https://twitter.com/THR/status/704169545351626752

Ge. Á.
további cikkek
Tarolt az Oppenheimer, magyar díszlettervező is díjat kapott az Oscaron Tarolt az Oppenheimer, magyar díszlettervező is díjat kapott az Oscaron Az Oppenheimer kapta a legjobb film díját a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 96. Oscar-gálán, amelyen Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák díszletberendezője is elnyerte az amerikai filmakadémia díját a legjobb produkciós tervezés kategóriában Shona Heath és James Price brit látványtervezővel együtt. 2024. március 11. 8:45 Vasárnap rendezik meg a 96. Oscar-díjátadó gálát Vasárnap rendezik meg a 96. Oscar-díjátadó gálát Vasárnap este (magyar idő szerint hétfőre virradóra) rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban a 96. Oscar-díjátadó gálát. Idén ismét lehet magyar díjazott: Mihalek Zsuzsa, aki a Szegény párák című film berendezőjeként kaphatja meg a szobrot. 2024. március 6. 13:42 A Kojot négy lelke című animációs filmet jelöli Oscarra Magyarország A Kojot négy lelke című animációs filmet jelöli Oscarra Magyarország Gauder Áron a Kojot négy lelke című animációs játékfilmjét nevezi Magyarország nemzetközi film kategóriában az Oscar-díjra a magyar jelölésről határozó szakmai testület döntése alapján. 2023. szeptember 8. 17:07 Oscar: Tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor film Oscar: Tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor A Minden, mindenhol, mindenkor című alkotásnak ítélte oda az amerikai filmakadémia a legjobb film Oscar-díját. A vasárnap este a Los Angeles-i Dolby Színházban megrendezett díjátadó ceremónián Daniel Kwan és Daniel Scheinert filmje hét Oscar-díjat nyert el. 2023. március 13. 9:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.