Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az egész város megőrülne

2016. február 7. 10:33
Az önkormányzat garancialevél aláírásával támogatta a budapesti olimpiai pályázatot. De mit jelentene az olimpia rendezése a sportolóknak?

Amennyiben Budapest elnyerné a 2024-es olimpiai rendezési jogot, úgy több vidéki település is befogadhatna versenyeket: Veszprém kézilabda csoportmérkőzéseknek adhatna helyet.

Zsigmond György játékosként 485 alkalommal húzta magára a Veszprém mezét, mellyel tízszer nyert magyar bajnoki címet. 1992-ben KEK-győztes volt a bakonyiakkal, s tagja volt a 2002-ben BL-ezüstérmet szerző gárdának is. Százkét alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, amellyel világbajnoki negyedik helyezést ért el, az olimpiai szereplés azonban nem adatott meg számára.

– Személy szerint támogatom a budapesti olimpia rendezésének ötletét. Az ötkarikás játékok nem csupán a résztvevő sportolóknak és a rendező városoknak, hanem az egész országnak adnának életre szóló élményt. Minden város álma, hogy az olimpia bármely eseményének otthont adhasson. Ha Veszprém láthatná vendégül a kézilabdázókat, az egész város megőrülne.

Sajnos nekem nem sikerült az olimpiai részvétel, hiszen Joósz Attila az 1992-es barcelonai csapatban Jurij Zsitnyikovnak szavazott bizalmat a posztomon. A következő kijutásunk alkalmával, a 2004-es athéni seregszemlén pedig már nem lehettem ott, mert egy évvel korábban visszavonultam a válogatottól. Egykori csapattársaim mesélték, hogy azóta is kitörölhetetlen élményként őrzik a viadalt, de abban is biztos vagyok, hogy szurkolóként is katartikus élmény lehet részt venni a világ legnagyobb sporteseményén – fogalmazott a korábbi világválogatott beállós, a másodosztályban szereplő Veszprémi KSE vezetőedzője.

vehir.hu
további cikkek
Kézilabda olimpiai selejtezők: elkészült az órarend Párizs 2024 Kézilabda olimpiai selejtezők: elkészült az órarend A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elkészítette a márciusi férfi, illetve az áprilisi női olimpiai selejtező órarendjét. 2024. február 21. 12:53 Vb-elődöntős és olimpiai résztvevő a női vízilabda-válogatott vízilabda Vb-elődöntős és olimpiai résztvevő a női vízilabda-válogatott A magyar női vízilabda-válogatott ötméteresekkel 13-12-re legyőzte hétfőn a címvédő és Európa-bajnok hollandokat, így a négy közé jutott a dohai világbajnokságon, egyszersmind megszerezte a kvótát a párizsi olimpiára. 2024. február 12. 19:00 Női kosárlabda olimpiai selejtező: bravúr Japán ellen, a kijutás küszöbén a magyarok kosárlabda Női kosárlabda olimpiai selejtező: bravúr Japán ellen, a kijutás küszöbén a magyarok A magyar női kosárlabda-válogatott bravúrral 81-75-re legyőzte Japánt pénteken a Sopronban zajló olimpiai selejtezőtorna második fordulójában, és nagy lépést tett az ötkarikás kvóta megszerzése felé. 2024. február 9. 20:51 Ilyés Ferenc: nagy, de édes teher az olimpiai kvalifikációs tornák megszervezése kézilabda Ilyés Ferenc: nagy, de édes teher az olimpiai kvalifikációs tornák megszervezése Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke abban bízik, hogy az olimpiai selejtezőn a férfi és a női válogatott is telt ház előtt játszhat majd Tatabányán és Debrecenben, egyúttal azt ígérte, az MKSZ igyekszik minden támogatást megadni ahhoz, hogy a két együttes sikeresen szerepeljen és kiharcolja a párizsi részvételt. 2024. február 6. 20:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.