Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
19°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
19°C

Kiadós eső, lankadó figyelem

2016. február 2. 9:30 // Forrás: VMeteo, OMSZ, sielok.hu
Mi vár ránk szerdán?

Szerdán egy hosszan elnyúló frontrendszer csapadékzónája éri el térségünket - írja a VMeteo.hu. Borult égre tekinthetünk fel, de ezt sem tehetjük sokáig, a kora délutáni óráktól ugyanis kiadós esőre készülhetünk. Eleinte gyenge délnyugati szél fúj, a front érkezésekor pedig megélénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet a reggeli 4°C-ről délig 8°C-ig emelkedik fel, este már csak 3°C lesz.

A folytatásban átmenetileg mérséklődik a nappali felmelegedés, éjszaka fagypont közelébe is süllyedhet a hőmérséklet, említésre méltó csapadék nélkül. A hétvégén ismét egyértelműen tavaszias idő érkezik.

*

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen - írja orvosmeteorológiai előrejezésében az OMSZ. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg. Erősödhetnek az ízületi fájdalmak, szaporodhatnak a reumatikus panaszok. A felső légúti hurutos megbetegedések száma is megnőhet hidegfronti hatásnál, számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére.

*

A sielok.hu jelentése szerint Eplényben 75 cm hó várja a síelőket.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.