2021. szeptember 28.
//
Vencel névnap

Köszönet a segítőknek

2015. december 22. 12:17
Az igazi hősök köztünk vannak, a Lélektér Alapítvány és a Veszprémi Ifjúsági Ház önkéntesei pedig minden szempontból azok. Kedd délelőtt Ovádi Péter önkormányzati képviselő és Horváth Zsolt, a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány elnöke ajándékcsomagokkal köszönte meg nekik egész éves munkájukat.

A Lélektér Alapítvány és az Ifjúsági Ház fiatal hősei egész esztendőben azért fáradoznak, hogy a társadalom és a fiatalok segítségére legyenek. Áldozatos munkájuk gyümölcsét számtalanszor tapasztalhattuk: rendszeresen részt vesznek az Utcazene Fesztiválon, ahol az alkohol vagy drogproblémákkal küzdő ifjúságot támogatják a bajban, és akár életmentő szituációkban is komolyan helyt állnak: egyikük egy alkalommal sikeres újraélesztést hajtott végre. De a hétköznapokban is rengeteg segítséget nyújtanak: van, aki hátrányos helyzetű fiataloknak oktat idegen nyelvet, más a színház és a zene révén nyújt lelki támogatást, megint mások a Veszprém megyei diákok boldogulásáért küzdenek.

"Jó látni, hogy ennyi tettre kész fiatal van, akik egy-egy ötletből kiindulva hatalmas dolgokat visznek véghez" – mondta Ovádi Péter képviselő az eseményen, aki Horváth Zsolttal közösen több ajándékcsomagot osztott ki a szervezetben aktívan feladatot vállaló és bizonyos esetekben rászoruló fiataloknak.

Az egyes csomagokat a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány által üzemeltetett Szeresd a magyart! Információs Pont és Vásár munkatársai állítottak össze. Az alapítvány maga is indított egy fiatalokat segítő programot Értékőr néven, és minden évben tartanak egy jótékonysági akciót. Úgy vélik, a Lélektér Alapítvány és az Ifjúsági Ház fiataljainak áldozatos munkája igazán kiemelkedő, amiért mindenképpen jár a hála és a köszönet.

Bertalan Melinda
Domján Attila