2023. március 30.
//
Zalán névnap

Köszönet a segítőknek

2015. december 22. 11:17
Az igazi hősök köztünk vannak, a Lélektér Alapítvány és a Veszprémi Ifjúsági Ház önkéntesei pedig minden szempontból azok. Kedd délelőtt Ovádi Péter önkormányzati képviselő és Horváth Zsolt, a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány elnöke ajándékcsomagokkal köszönte meg nekik egész éves munkájukat.

A Lélektér Alapítvány és az Ifjúsági Ház fiatal hősei egész esztendőben azért fáradoznak, hogy a társadalom és a fiatalok segítségére legyenek. Áldozatos munkájuk gyümölcsét számtalanszor tapasztalhattuk: rendszeresen részt vesznek az Utcazene Fesztiválon, ahol az alkohol vagy drogproblémákkal küzdő ifjúságot támogatják a bajban, és akár életmentő szituációkban is komolyan helyt állnak: egyikük egy alkalommal sikeres újraélesztést hajtott végre. De a hétköznapokban is rengeteg segítséget nyújtanak: van, aki hátrányos helyzetű fiataloknak oktat idegen nyelvet, más a színház és a zene révén nyújt lelki támogatást, megint mások a Veszprém megyei diákok boldogulásáért küzdenek.

"Jó látni, hogy ennyi tettre kész fiatal van, akik egy-egy ötletből kiindulva hatalmas dolgokat visznek véghez" – mondta Ovádi Péter képviselő az eseményen, aki Horváth Zsolttal közösen több ajándékcsomagot osztott ki a szervezetben aktívan feladatot vállaló és bizonyos esetekben rászoruló fiataloknak.

Az egyes csomagokat a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány által üzemeltetett Szeresd a magyart! Információs Pont és Vásár munkatársai állítottak össze. Az alapítvány maga is indított egy fiatalokat segítő programot Értékőr néven, és minden évben tartanak egy jótékonysági akciót. Úgy vélik, a Lélektér Alapítvány és az Ifjúsági Ház fiataljainak áldozatos munkája igazán kiemelkedő, amiért mindenképpen jár a hála és a köszönet.

Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

Így készüljünk a húsvétra tudatosan!
Így készüljünk a húsvétra tudatosan!
Tojás, sonka, kukoricasaláta és a sütemények végeláthatatlan sora: minden évben több napon át tartó készülődés előzi meg a húsvétot, majd az ünnepek után az ételek egy része a szemetesben landol? A közhiedelemmel szemben a tudatos készülődés nem egyenlő a finom falatokról való lemondással vagy a hagyományok eltörlésével. Sőt, egy kis odafigyeléssel több időnk juthat a szeretteinkre, új közös elfoglaltságokat találhatunk, ráadásul pénzt is spórolhatunk. A Rama most ehhez gyűjtött össze néhány praktikus ötletet és ínycsiklandó húsvéti receptet.
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
Huszonötezet dollárt nyert a Howmet Aerospace Alapítvány pályázatán az Ipari Technikum. Az összegből a mechatronika és gépész szakos diákok képzésében használható szerszámokat vásároltak.
Állt 42 évet
Állt 42 évet
Kedden este búcsúztatót tartottak a V-Busz kollégái, a Haszkovó-fordulóban található 42 éves bódétól dudaszóval köszöntek el.
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Nemcsak a május elsején megjelenő vármegye- és országbérlet hoz jelentős változást Veszprém vármegye közösségi közlekedésében, hanem az a 14 Mercedes-Benz Intouro M és 7 darab Volvo 8900 típusú új autóbusz is, amelyek március végétől, illetve májustól állnak forgalomba a térségben. 2018 óta tartó jármű-fiatalítási programjában a Volánbusz a vármegye állományának már több mint egynegyedét lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.
Átadták a felújított sümegi várat
Átadták a felújított sümegi várat
A sümegi vár keleti szárnya 1,1 milliárd forint uniós forrásból újult meg, és vált egész évben látogatható kulturális attrakcióvá.