2021. augusztus 3.
//
Hermina névnap

Több teret kaptak az autisták

2015. december 7. 18:58
Újabb helyiségeket újított fel Stromfeld utcai bázisán az Autispektrum Egyesület.

A helyiségeket az önkormányzat biztosította az egyesületnek. A hétfői avatáson Brokés Judit, az AutiSpektrum Egyesület elnöke köszönte meg az önkormányzat és az őket évről évre támogató képviselők segítségét. Elmondta, hogy a felújítást nagyrészt az áprilisi, az autizmus világnapjához kapcsolódó jótékonysági koncert bevételéből finanszírozták, de több veszprémi cég is támogatta őket alapanyaggal.

Brokés JuditBrokés Judit

Az egyesület számára biztosított helyiségekben többek között szülői segítő csoportok működnek, előadásokat, képzéseket tartanak. A közeljövőben berendezik a frissen felújított mozgásfejlesztő helyiséget is, ahova bordásfalak is kerülnek. Áprilisban az autizmus világnapjához kapcsolódva pedig dr. Stefanik Krisztina autizmus szakértő pszichológus könyvét mutatják majd be, ami az integráltan tanuló, autizmussal élő gyerekek osztálytársakkal, iskolai közösséggel kapcsolatos problémáiban nyújt segítséget, célja az ilyen osztályközösségek megerősítése.

Fekete Gy. ViktorFekete Gy. Viktor

A művészet-terápiával is foglalkozó Zsolnai Tímea kézműves alkotó ajándékkal kedveskedett az egyesületnek, Fekete Gy. Viktor, autizmusban érintett fiatalember pedig gitárjátékával és énekével szórakoztatta a megjelenteket. A hétfő délután nemcsak a felnőtteknek tartogatott kellemes perceket, hanem a gyerekeknek is, akikhez a Mikulás látogatott el.

Söge
Domján Attila

További cikkek

Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor
Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor
A DK helyi politikusa közösségi oldalán jelentette be, hogy ugyan nem a DK színeiben, de várhatóan el tud indulni az ellenzéki előválasztáson ősszel.
Kerítésbe szorult kutyát mentettek a fűzfői tűzoltók Balatonalmádiban
Kerítésbe szorult kutyát mentettek a fűzfői tűzoltók Balatonalmádiban
Kollégánk szerkesztés közben lett figyelmes a síró kutyára, tárcsázta a 112-t.
Rétvári: megkezdődik a tankönyvek kiszállítása az iskolákba
Rétvári: megkezdődik a tankönyvek kiszállítása az iskolákba
Hétfőn megkezdődik az ingyenes tankönyvek kiszállítása az iskolákba; a kormány a kiadványok ingyenességével 13 milliárd forintnyi kiadást vesz le a magyar családok válláról - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Üllőn.
A közösségek ünnepe volt a szombati nap a térségben
A közösségek ünnepe volt a szombati nap a térségben
Több környező településen is most szombaton tartották meg a hagyományos falunapokat, amelyeket tavaly a járvány miatt nem lehetett megszervezni. A kulturális programok mellett a helyi értékek megőrzése és bemutatása volt az egyik kulcsmomentum.
Állati jó családi napot tartottak a Balatoni Élményparkban
Állati jó családi napot tartottak a Balatoni Élményparkban
Nem csak szórakozási lehetőségek, hanem az állatvédelem fontosságát kiemelendő programokkal is készültek a Balatoni Élményparkban szombaton.