Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Több teret kaptak az autisták

2015. december 7. 17:58
Újabb helyiségeket újított fel Stromfeld utcai bázisán az Autispektrum Egyesület.

A helyiségeket az önkormányzat biztosította az egyesületnek. A hétfői avatáson Brokés Judit, az AutiSpektrum Egyesület elnöke köszönte meg az önkormányzat és az őket évről évre támogató képviselők segítségét. Elmondta, hogy a felújítást nagyrészt az áprilisi, az autizmus világnapjához kapcsolódó jótékonysági koncert bevételéből finanszírozták, de több veszprémi cég is támogatta őket alapanyaggal.

Brokés JuditBrokés Judit

Az egyesület számára biztosított helyiségekben többek között szülői segítő csoportok működnek, előadásokat, képzéseket tartanak. A közeljövőben berendezik a frissen felújított mozgásfejlesztő helyiséget is, ahova bordásfalak is kerülnek. Áprilisban az autizmus világnapjához kapcsolódva pedig dr. Stefanik Krisztina autizmus szakértő pszichológus könyvét mutatják majd be, ami az integráltan tanuló, autizmussal élő gyerekek osztálytársakkal, iskolai közösséggel kapcsolatos problémáiban nyújt segítséget, célja az ilyen osztályközösségek megerősítése.

Fekete Gy. ViktorFekete Gy. Viktor

A művészet-terápiával is foglalkozó Zsolnai Tímea kézműves alkotó ajándékkal kedveskedett az egyesületnek, Fekete Gy. Viktor, autizmusban érintett fiatalember pedig gitárjátékával és énekével szórakoztatta a megjelenteket. A hétfő délután nemcsak a felnőtteknek tartogatott kellemes perceket, hanem a gyerekeknek is, akikhez a Mikulás látogatott el.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.