Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tuzson: Magyarország nem tudná ellátni a kvóta alapján érkező migránsokat

2015. november 25. 19:57
Magyarország nem tudná ellátni, eltartani a kötelező uniós kvótarendszer alapján ide küldött migránsokat - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a szerda este a Heves megyei Lőrinciben tartott lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón.

Tuzson Bence kijelentette: jogszerűtlen, célszerűtlen és veszélyes a kötelező betelepítési kvótarendszer. "A Juncker-kvóta" rossz, hiszen ez alapján évente 15 ezer ember érkezne, ami a családegyesítésre is figyelemmel, öt év alatt szegednyi embert jelentene - tette hozzá. Kifejtette: Magyarországon sem az oktatási, sem a szociális rendszer, sem pedig a gazdaság nincs felkészülve a kvóta alapján betelepítendő emberek fogadására, ellátására. Tuzson Bence azt mondta: a kötelező betelepítési kvóta azért jogszerűtlen, mert Magyarország semmilyen megállapodást nem írt alá, amely alapján el kellene fogadnia egy ilyen döntést. Ugyanakkor célszerűtlen is, hiszen ennek révén nem lehetne leállítani a Magyarországra, illetve az Európai Unióba beáramló embereket - tette hozzá.

Az államtitkár kitért arra, hogy a kvótarendszer veszélyes is: "elteríti a terrorizmus veszélyét egész Európában, veszélyeket rejt a bűnözés tekintetében és veszélyezteti Magyarország gazdasági rendszerét". Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy "sem a kultúránkat, sem a gazdaságunkat nem érinteni pozitívan ez a bevándorlási hullám". Látható, mennyire nehéz a beilleszkedés, elég a németországi gazdasági bevándorlókra, vagy Franciaországra gondolni - fűzte hozzá az államtitkár.

vehir.hu
további cikkek
Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.