Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szlovénia "műszaki akadályt" épít

2015. november 10. 15:42 // Forrás: mti
Szlovénia szükség esetén drótkerítést is tartalmazó "műszaki akadályt" emel a következő napokban Horvátországgal közös határán a migránsáradat megfékezésére - jelentette be Miro Cerar szlovén miniszterelnök

Miro Cerar elmondta: kormánya hétfői ülésén úgy döntött, hogy Szlovénia schengeni határán ideiglenes műszaki akadályt épít, beleértve a kerítést is, amelynek az lesz a célja, hogy bizonyos pontokra terelje a migránsokat. A szlovén miniszterelnök leszögezte, "a határt teljesen nem zárják le", és annyi migránst fogadnak, amennyit el tudnak látni. Cerar kormánya úgy ítélte meg, nem csökken és nem is lassul a nyugat-balkáni útvonalon Nyugat-Európába tartó migránsok áradata.

"Harmincezren vannak jelenleg is úton Szlovéniába" - mondta, majd hozzátette: a nyugat-balkáni útvonalon érintett országok nem tartják magukat a brüsszeli migrációs csúcson kötött megállapodásokhoz.

A miniszterelnök figyelmeztetett, hogy Szlovénia akár már csütörtökön nagyszámú migránsáradattal szembesülhet, miközben Ausztria és Németország bejelentette, naponta csak 6000 migránst fogad területén, ezért akár több ezren is feltorlódhatnak az országban.

"Az egyre rosszabb időjárási viszonyok miatt ez humanitárius katasztrófához is vezethet, ugyanis nem leszünk képesek szavatolni számukra az ellátást."

Cerar szerint ez biztonsági szempontból is nagy problémát jelent az országnak.

"Miniszterelnökként nem engedhetem meg, hogy ez bekövetkezzen, ezért úgy döntöttem, hogy az elkövetkező napokban Szlovénia a schengeni határán ideiglenes műszaki akadályt épít."

A szomszédos országokat már értesítették az intézkedésről. Szlovéniának 670 kilométer hosszú határa van Horvátországgal. A kétmilliós országban október közepe óta 171 130 illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba.

vehir.hu
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   2024. április 27. 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. 2024. április 27. 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. tegnap 8:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.