2021. június 13.
//
Antal, Anett névnap

Feljelentés az ISZSZ ügyében

2015. november 2. 17:30
Feljelentést tett Porga Gyula az Intézményi Szolgáltató Szervezet gazdálkodásával kapcsolatban - tudatta közleményében a polgármester.

A veszprémi intézményekkel szemben a városvezetés alapvető elvárása, hogy tevékenységüket minden szempontból törvényesen, a jogszabályok betartása mellett végezzék. Az Intézményi Szolgáltató Szervezet korábbi vezetése alatt felmerült a gyanú egyes szabálytalanságokra, ami a városvezetés tiszta és átlátható irányelveivel szöges ellentétben áll.

Az elmúlt napokban a tudomásomra jutott, hogy az intézmény – azóta önként lemondott, ezzel a felelősségét elismerő – korábbi vezetése alatt több esetben az intézményi takarítások körülményei tisztázatlanok voltak. Ezt a gyanút a hivatal belső ellenőre a 2015. október 29-én kért adatszolgáltatások eredményei alapján megerősítette.

Polgármesterként kötelességemnek érzem, hogy az intézmény tisztázása, valamint a felelőségre vonás érdekében megtegyem a szükséges jogi lépéseket. A mai napon a Veszprémi Rendőrkapitányságon feljelentést teszek ismeretlen tettesek ellen a Btk. 374. § (1) bekezdésébe ütköző és a (3) bekezdés a) pontja szerint minősülő, nagyobb értékre elkövetett gazdasági csalás bűntette elkövetésének alapos gyanúja, valamint a Btk. 376. § (1) bekezdésébe ütköző és a (3) bekezdés a) pontja szerint minősülő hűtlen kezelés bűntette elkövetésének alapos gyanúja miatt.

Veszprém, 2015. november 2.

Porga Gyula

vehir.hu

További cikkek

Költözik a várból az érseki hivatal
Költözik a várból az érseki hivatal
Az első látványos szakaszához érkezett a veszprémi vár történelmi megújulása. Hosszas előkészületek után az Érseki Hivatal ideiglenesen a Boldog Gizella Szemináriumba költözik.
Stockfotókból festmények
Stockfotókból festmények
A fotóhasználat és a festészet a nemzetközi trendben régóta „cool”, a stílusnak nagymesterei és szórakoztatóipari szakmunkásai a mai napig alkotnak. Szombat délelőtt egy hazai művész festményeiből nyílt kiállítás a Művészetek Házában.
A Kossuth iskola is gazdagodott egy focipályával
A Kossuth iskola is gazdagodott egy focipályával
A Jendrassik és a Báthory után immár a Kossuth Lajos Általános Iskolában is műfüves focipályán sportolhatnak a gyermekek: utóbbi intézményben pénteken adták át a pályát. A beruházás az MLSZ Veszprém megyei igazgatósága és a helyi önkormányzat összefogásával jöhetett létre.
Új MAN csuklós buszok kezdik meg szolgálatukat Veszprém megyében
Új MAN csuklós buszok kezdik meg szolgálatukat Veszprém megyében
Az öt busznak köszönhetően teljesen megújul a Veszprém megyei helyközi csuklósbusz-állomány, így éves szinten közel 3,6 millió utas számára biztosít kényelmesebb utazást.
Zenés utcai felvonulással és előadásokkal indult a Rátonyi Róbert Operettfesztivál
Zenés utcai felvonulással és előadásokkal indult a Rátonyi Róbert Operettfesztivál
Az egykor Veszprémi Petőfi Színházban is alkotó színész-rendezőről elnevezett fesztivál város-szerte zajlik vasárnap estig.