2021. május 9.
//
Gergely névnap

Feljelentés az ISZSZ ügyében

2015. november 2. 17:30
Feljelentést tett Porga Gyula az Intézményi Szolgáltató Szervezet gazdálkodásával kapcsolatban - tudatta közleményében a polgármester.

A veszprémi intézményekkel szemben a városvezetés alapvető elvárása, hogy tevékenységüket minden szempontból törvényesen, a jogszabályok betartása mellett végezzék. Az Intézményi Szolgáltató Szervezet korábbi vezetése alatt felmerült a gyanú egyes szabálytalanságokra, ami a városvezetés tiszta és átlátható irányelveivel szöges ellentétben áll.

Az elmúlt napokban a tudomásomra jutott, hogy az intézmény – azóta önként lemondott, ezzel a felelősségét elismerő – korábbi vezetése alatt több esetben az intézményi takarítások körülményei tisztázatlanok voltak. Ezt a gyanút a hivatal belső ellenőre a 2015. október 29-én kért adatszolgáltatások eredményei alapján megerősítette.

Polgármesterként kötelességemnek érzem, hogy az intézmény tisztázása, valamint a felelőségre vonás érdekében megtegyem a szükséges jogi lépéseket. A mai napon a Veszprémi Rendőrkapitányságon feljelentést teszek ismeretlen tettesek ellen a Btk. 374. § (1) bekezdésébe ütköző és a (3) bekezdés a) pontja szerint minősülő, nagyobb értékre elkövetett gazdasági csalás bűntette elkövetésének alapos gyanúja, valamint a Btk. 376. § (1) bekezdésébe ütköző és a (3) bekezdés a) pontja szerint minősülő hűtlen kezelés bűntette elkövetésének alapos gyanúja miatt.

Veszprém, 2015. november 2.

Porga Gyula

vehir.hu

További cikkek

Ezektől a kátyúktól kell végső búcsút venni
Ezektől a kátyúktól kell végső búcsút venni
Nemrég jelentette be a Porga Gyula, polgármester és Ovádi Péter, országgyűlési képviselő közösen, hogy Veszprémben 2022 év végéig állami támogatásból - a Modern Városok Program keretében - és részben saját forrásból 16 km-nyi út újul meg. Körbejártuk ezeknek az utcáknak a nagy részét és dokumentáltuk a jelenlegi állapotot, hogy mire fognak elkölteni 5,3 milliárd forintot.
Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Nem tartható tovább a jelenlegi állapot – jelentette ki Kovács Rajmund független önkormányzati és Varga-Damm Andrea független parlamenti képviselő szombaton a V-Busszal kapcsolatos sajtótájékoztatójukon.
Művészházaspár, színházigazgató és fotóklub kapta az idei Gizella-díjakat
Művészházaspár, színházigazgató és fotóklub kapta az idei Gizella-díjakat
Péntek délután szűk körben, de a hagyományoknak megfelelő nívó mellett átadták az idei Gizella-díjakat. Porga Gyula szerint a mai Veszprém alapjait Gizella királyné rakta le, de a mostani generáció felelőssége, hogy gyarapítsa mindezt.
Átadták Hajmáskér új tornatermét
Átadták Hajmáskér új tornatermét
465 millió forintból, egy egykori lovarda átalakításával jött létre Hajmáskér új tornaterme.
76 éve ért véget a második világháború
76 éve ért véget a második világháború
Napra pontosan 76 évvel ezelőtt, 1945. május 8-án ért véget Európában a második világháború.