Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
12°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
12°C

Nem enyhül a migrációs hullám Szerbiában

2015. október 22. 16:50 // Forrás: mti
Csütörtök délután 4500 migránst regisztráltak a szerb-macedón határ melletti Presevóban, és a szerb-horvát határra is legalább ötezren érkezhetnek a nap folyamán, Szerbián az idén mintegy 260 ezren haladtak át.

Aleksandar Vulin szerb szociálisügyi miniszter csütörtökön közölte, hogy eddig 124 olyan gyermeket találtak a migránsok között, akik egyedül, szülői felügyelet nélkül tartottak Nyugat-Európa felé. A szerbiai közszolgálati televízió beszámolója szerint a tárcavezető hozzátette: a dokumentumok nélkül utazó migránsok esetében nagyon nehéz eldönteni, hogy a gyermekek kihez tartoznak, és mi a legjobb megoldás, ha felügyelet nélkül utazó gyereket találnak: védelembe venni Szerbiában, vagy hagyni, hadd menjen tovább, és talán újra találkozhat a családjával.

A hideg és csapadékos idő ellenére a szerbiai befogadóközpontok üresek, a migránsok ugyanis igyekeznek minél hamarabb eljutni célországukba, elsősorban Németországba. Az időjárás mellett útjukat a szerb-horvát határon történő várakozás lassítja, a horvát hatóságok ugyanis csak kisebb csoportokban engedik be őket országukba.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.