Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
17°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
17°C

Kalandos délután az Állatkertben

2015. október 2. 15:30
Állat- és állatkert-ismereti vetélkedőn mérhették össze tudásukat a veszprémi általános iskolások pénteken, az állatok világnapján.

A Veszprémi Állatkert minden évben játékos vetélkedőt szervez a veszprémi és Veszprém környéki általános iskolásoknak az állatok világnapján. Pénteken kilenc általános iskola közel százötven diákja gyűlt össze az állatkert Fejes-völgyi bejárata előtt, hogy egy kalandos délutánon összemérjék tudásukat.

Az idei rendezvény fő témája az állatkert fajmegőrzési és természetvédelmi tevékenysége volt, de a tanulók kaptak kérdéseket az állatkert történetéről is. Az öt fős csapatoknak állatokat kellett felismerni, játékos rejtvényeket kellett megfejteni, valamint egy az európai fajmegmentési programban résztvevő állatokkal kapcsolatos tesztet kellett kitölteni.

Török László, a Veszprémi Állatkert igazgatója kérdésünkre elmondta: a rendezvény kiemelt célja, hogy a gyermekek a játékos feladatok megoldásával bővítsék ismereteiket az állatokról, a természteről és a természetvédelemről.

Csepely Máté

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.