Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
20°C
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
20°C

Meg kell védeni a schengeni határokat

2015. szeptember 28. 12:09
A migránskrízis kezelése érdekében tett lépésekről tartott sajtótájékoztatót hétfőn Ovádi Péter, a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának frakcióvezetője.

A mai napig több mint 250 ezer fő lépte át illegálisan Magyarország határait, példátlan nagyságú tömeges népvándorlással állunk szemben – jelentette ki a frakcióvezető. Milliók készülnek Európába, már nem csak kopogtatnak, hanem ránk törik az ajtót. Magyarországon ma kétféle politika létezik: vannak akik megvédenék az országot, a magyar embereket, megőriznék nemzeti kultúránkat, és vannak akik ez ellen dolgoznak.

A kormány nemzeti konzultációt hirdetett, mely során több mint egymillió magyar állampolgár mondta el a véleményét. Az emberek döntöttek: az országot meg kell védeni. A magyarok világossá tették, hogy az unió megengedő politikája megbukott. Ovádi hozzátette: természetes, hogy az ember megvédi a családját, Magyarország pedig ezer éve védi Európát. Schengeni kötelezettségeinket vállalva ezúttal is megvédjük az Unió határait.

Európa gazdag, de gyenge; ez a legrosszabb kombináció. Menekültnek tekintik azt is, aki valójában illegális gazdasági bevándorló – vázolta a politikus. Ami most történik, az lerohanás, márpedig akit lerohannak az nem tud befogadni.

Felelőtlen az a politikus, aki a jobb élettel hitegetve arra késztet milliókat, hogy hatalmas kockázatot vállalva útnak induljanak.

A baloldal bevándorlópárti, ezzel szemben a kormány megtette a lépéseket az ország védelme érdekében. Biztonságos állammá nyilvánítottuk Szerbiát, így lehetővé vált az onnan érkezők visszatoloncolása. Megépült a határzár, ami beváltotta a hozzá fűzött reményeket: szeptember végére az illegális határátlépéseknek mindössze három százaléka történt a szerb szakaszon.

A horvát határon is a szerbhez hasonló határzár épül. A kormány jogi lépéseket is tett, hogy megvédjék az országot a második világháború óta nem tapasztalt népvándorlással szemben. Bevezették a válsághelyzetet az érintett megyékben, ahol a honvédség is rendőrségi jogkörökkel léphet fel a határsértőkkel szemben. Szigorították a büntető törvénykönyvet az illegális határátlépéssel és az embercsempészettel kapcsolatban. A magyar kormány döntéseit ma már vezető európai politikusok is dicsérik.

A kormány minden tekintetben eleget tesz annak, amit megkövetel a haza. A visegrádi együttműködés ebben a kérdésben is jól működik, a cseh és a szlovák kormányok a magyaréval megegyező állásponton képviselik Európa érdekeit. Van megoldási javaslatunk, ami elvezetheti országainkat egy működő összeurópai cselekvési terv felé – jelentette ki Ovádi Péter. A kvótarendszer csak szétterítené problémát az unióban. Ehelyett inkább korlátot kellene szabni a bevándorlásnak, és ha már megvédtük a határainkat, utána beszélhetünk arról, hogy mi legyen azokkal, akik megérkeztek.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
A szociális terület jó gyakorlatait méltatta Gerstmár Ferenc A szociális terület jó gyakorlatait méltatta Gerstmár Ferenc A szociális területen jól működő gyakorlatokról számolt be pénteki sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő.  2024. május 10. 14:10 Gyurcsány Ferenc: Veszprém nem gyarapodott választás 2024 Gyurcsány Ferenc: Veszprém nem gyarapodott Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke is megpróbált fogást találni Porga Gyula polgármesteren, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A volt miniszterelnök csütörtökön látogatott el Veszprémbe, hogy részt vegyen a baloldali pártok által szervezett Európa-napon a Kálvin parkban. 2024. május 10. 15:22 Vihar az ellenzéknél - kié pontosan a Híd a városért? Vihar az ellenzéknél - kié pontosan a Híd a városért? Ha bárki beírja a Google keresőjébe a „híd a városért” kifejezést, akkor kiad egy politikai oldalt komplett választási programmal, a jelöltek bemutatkozásával. Ez persze nem meglepő, hiszen Veszprémben az egyesült ellenzéki pártok – MSZP, DK, Momentum, Párbeszéd-Zöldek – pont egy ilyen nevű civil egyesülettel közösen állítottak listát és kampányolnak. Igen ám, de az említett honlapon egyáltalán nem ezek a pártpolitikusok jelennek meg, hanem egy másik veszprémi civil formáció, az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért csapat tagjai. Cikkünkben utánajártunk, hogy pontosan mi lehet a hátterében a választók összezavarására is alkalmas helyzetnek. 2024. május 9. 14:22 Vona Gábor Veszprémben: az EP-választás tétje nem a kormányváltás, hanem az ellenzékváltás politika Vona Gábor Veszprémben: az EP-választás tétje nem a kormányváltás, hanem az ellenzékváltás Péntek délután a Második Reformkor párt színeiben Vona Gábor is ellátogatott Veszprémbe országjárásának keretében. A Jobbik egykori elnöke és miniszterelnök-jelöltje tavaly szeptemberben formálta át párttá az addigi alapítványát, amivel az EP-választáson el is fog indulni. A Vehír több témában is kérdezte a pártvezetőt, Vona Gábor pedig a mainstream ellenzéki forradalmi narratíva helyett egy jóval reálisabb politikai képet és célokat festett fel. 2024. május 7. 9:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.