Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
18°C
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
18°C

Orbán hat javaslattal érkezik Brüsszelbe

2015. szeptember 23. 13:19
A migrációs válság kezelését célzó hatpontos javaslatcsomaggal érkezik az Európai Tanács szerda esti rendkívüli ülésére, Brüsszelbe Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő szerda kora délután a bajorországi Banz kolostorban ismertette javaslatait, miután részt vett a német konzervatív CSU tartományi törvényhozási frakciójának tanácskozásán. A magyar miniszterelnök javaslatai között szerepel a görög határok védelmének átengedése azoknak az európai országoknak, amelyek készek ebben részt venni. Emellett kezdeményezi a menekültek és a gazdasági bevándorlók szétválasztását még a schengeni övezeten kívül, valamint a biztonságosnak tekintett országok listájának európai szintű meghatározását.

Negyedik javaslata, hogy új pénzügyi források érdekében minden tagállam növelje meg egy százalékkal befizetését és csökkentsenek minden kiadást egy százalékkal. Ez hárommilliárd eurót jelent egyszázalékonként - ismertette. Indítványozta továbbá kiemelt partnerség kialakítását azokkal az államokkal, amelyek nélkül nem lehet kezelni a helyzetet, külön megemlítette Törökországot és Oroszországot. Orbán Viktor végül úgynevezett világkvóták létrehozását javasolta, vagyis hogy az egész világot vonják be a menekültválság kezelésébe.

vehir.hu
további cikkek
KÉPRIPORT: Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán KÉPRIPORT: Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat. ma 9:30 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig Jövő decemberig összesen 524 ezer személyes használatú, oktatási célt szolgáló notebook kerül a diákokhoz és 55 ezer a pedagógusokhoz. tegnap 22:14 Tudatos döntések és véletlenek összjátéka – a veszprémi Balluff-történet Balluff Tudatos döntések és véletlenek összjátéka – a veszprémi Balluff-történet Harmincöt évvel ezelőtt egy német cég hozott egy döntést: a vasfüggöny leomlása után Magyarországon, azon belül is Veszprémben létesít telephelyet és megalapít egy céget. Ma ez a cég a város egyik legnagyobb foglalkoztatója. Túlélte a gazdasági válságokat, a világjárványt, miközben együtt fejlődött a Veszprémmel. Wimmer Zoltán ott volt azok közt, akikkel elindult a vállalat, ma pedig már fejlesztési vezetőként felügyeli a munkát. Bemutatjuk az ő és az idén jubileumát ünneplő veszprémi Balluff-Elektronika Kft. történetét. tegnap 22:25 A Balaton kedvenc fagyijai közt a veszprémi Füge fagyiudvar egyik alkotása A Balaton kedvenc fagyijai közt a veszprémi Füge fagyiudvar egyik alkotása Tizenegyedik alkalommal szervezték meg a Balaton Fagyija gasztroversenyt, ahol a Füge fagyiudvar pstós, ricottás fügefagyija különdíjas lett. tegnap 10:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.