2023. június 8.
//
Medárd névnap

Megfuttatuk Veszprémet

2015. szeptember 20. 15:00
Közel ezren álltak rajthoz vasárnap a negyedik alkalommal megrendezett Vehir Futógálán.

Vasárnap negyedszerre hívtuk futni olvasóinkat azzal a céllal, hogy egy családi program keretében népszerűsítsük a rendszeres mozgás egészségmegőrző szerepének fontosságát. Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, így szikrázó napsütésben közel ezer résztvevő rajtolhatott el a História kertből.

Az általános iskolások csapatversenye mellett 2 kilométeres kocogó, 7 kilométeres, 3x7 kilométeres váltó, valamint 21 kilométeres félmaraton várta a sportolni vágyókat a IV. Vehir Futógálán.

A közös bemelegítés után, reggel kilenckor több százan rajtoltak el a História kertből, hogy teljesítsék a legrövidebb, két kilométeres kocogó távot. Fél órával később útjára indult a hét kilométeres mezőny is. Itt a nők közül Ladányi Fruzsina, a férfiak közül pedig Minczér Albert szakíthatta át a célszalagot.

A 3x7 kilométeres váltó versenyen a női csapatok közül a FUTARÁTÓT 1. versenyzői értek először célba, a férfi csapatok közül pedig a KaszusGabciFazi hármas győzedelmeskedett.

A huszonegy kilométer hosszú félmaraton távnak már csak a legfelkészültebb jelentkezők vágtak neki. Az aranyérmet Kovács Ida és Kiss Áron vehette át Porga Gyula polgármestertől.

A verseny további eredményeit a Vehir futógála oldalán tettük közzé. Az eseményen készült képgalériánk pedig hamarosan a vehir.hu oldalon lesz elérhető.

Csepely Máté
Domján Attila

További cikkek

Veszprémi futósikerek a fővárosban
Veszprémi futósikerek a fővárosban
A tavaszi szezonkezdetben több kiemelkedő futósikert értek el a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói.
Harmadik alkalommal rendezik meg a Futókörök Napját
Harmadik alkalommal rendezik meg a Futókörök Napját
Harmadik alkalommal rendezik meg a Futókörök Napját, melynek keretében immár 25 helyszínen húznak futócipőt az egyes településeken. Veszprém először csatlakozik a programsorozathoz.
Hurrá bringázunk! – hiánypótló rendezvény a gyermekeknek
Hurrá bringázunk! – hiánypótló rendezvény a gyermekeknek
Rendhagyó eseménysorozathoz nyújt támogatást az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program. Június 3-án és 4-én első alkalommal rendezik meg Balatonfüreden a kétnapos családi biciklis hétvégét, ahol különböző nehézségű pályákon vetélkedhetnek három- vagy négyfős általános iskolai csapatok.
Új biciklis központ nyílt Kapolcson
Új biciklis központ nyílt Kapolcson
A MűvészVölgy Kúria, a BalatonBike365 és a Balaton Bike Tour együttműködésében új biciklis központ nyílt a Balaton-felvidéki településen. Az átadó fényét tovább emelte a Tour de Hongrie is, aminek a mezőnye éppen a csütörtöki eseménykor haladt át Kapolcson.
Fussunk együtt a futókörök napján!
Fussunk együtt a futókörök napján!
Május 21-én, vasárnap a Séd-völgybe várjuk a mozogni vágyókat a futókörök napján, mely egyben egy települések közötti verseny is lesz.