Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C

Nem lesz menekülttábor Veszprém megyében

2015. szeptember 18. 15:26
A migránshelyzetről tájékoztatott péntek délután Kovács Zoltán, a Fidesz Veszprém megyei elnöke.

Kovács Zoltán, a Fidesz megyei elnöke megköszönte a rendőrség munkáját, kijelentve: az elmúlt hetekben, hónapokban tisztes helytállást tanúsítottak, tiszteletre méltó munkát végeztek.

A magyar kormány már 2014-ben jelezte az Európai Uniónak, hogy a migráns-helyzet problémát okoz majd. Európai lépés híján a kormány nemzeti konzultációt kezdeményezett, amelynek eredményeként az állampolgárok erős fellépést kértek a kormánytól. Miután közös európai fellépés nem történt, a helyzet tarthatatlanná vált. Magyarországra 192 ezer migráns érkezett, nagyrészt a zöldhatáron keresztül, illegálisan.

A magyar-szerb határ nincs lezárva, a határátkelőkön át lehet kelni, a jóhiszemű, valódi menekülteknek lehetőségük van beadni a kérelmüket. Sokan, akik beadták a kérelmüket, időközben elhagyták az országot.

Miután Görögország nem tesz eleget a dublini egyezményben foglaltaknak, Magyarország a szerb határon hármas védelmet: kerítést, ideiglenes drótkerítést és élőerős védelmet épített ki. Szervezett embercsempész-hálózat hozza ide a migránsokat, akik a szerb határon ellenállásba ütközve megtámadták a magyar határt. Miután nem jártak sikerrel, Horvátország felé fordultak, ahol egy nap alatt összeomlott a menekült-ellátási rendszer. A migránsok egy része a mohácsi térségben Magyaroszág felé indult, ezért Baranya és Somogy megyében is kihirdették a válsághelyzetet.

Szeptember 15. óta az illegális határátlépés és a határzár megrongálása is bűncselekmény, megerősített bírói apparátus dolgozik Szegeden a megnövekedett ügyszám kezelésére.

Ezek az emberek nem a szörnyű háború elől menekülnek, hanem a jobb élet reményében Németország, Dánia és Svédország felé tartanak. Magyarország 30 milliárd forintot költött határai védelmére, Európától kétmilliárd forintot kaptunk a helyzet kezelésére.

Kovács szerint a nyugati kormányok elszakadtak az állampolgároktól, nem kérdezik meg az emberek véleményét. Ha az unió a menekültkérdésre elköltött pénzt inkább a szír határ közelében lévő táborok fejlesztésére költené, az emberek a béke beálltával könnyebben térhetnének vissza a saját országukba.

Kérdésre válaszolva Kovács Zolán kijelentette: Veszprém megyében nem lesznek sem elkerített táborok, sem migránsok, ez a felvetés Jobbik megyei elnökének fejében született.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter portálunknak nyilatkozott a csütörtöki szlovákiai merényletről, amikor az utcán egy politikai aktivista meglőtte Robert Ficó miniszterelnököt. 2024. május 16. 13:16 A szociális terület jó gyakorlatait méltatta Gerstmár Ferenc A szociális terület jó gyakorlatait méltatta Gerstmár Ferenc A szociális területen jól működő gyakorlatokról számolt be pénteki sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő.  2024. május 10. 14:10 Gyurcsány Ferenc: Veszprém nem gyarapodott választás 2024 Gyurcsány Ferenc: Veszprém nem gyarapodott Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke is megpróbált fogást találni Porga Gyula polgármesteren, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A volt miniszterelnök csütörtökön látogatott el Veszprémbe, hogy részt vegyen a baloldali pártok által szervezett Európa-napon a Kálvin parkban. 2024. május 10. 15:22 Vihar az ellenzéknél - kié pontosan a Híd a városért? Vihar az ellenzéknél - kié pontosan a Híd a városért? Ha bárki beírja a Google keresőjébe a „híd a városért” kifejezést, akkor kiad egy politikai oldalt komplett választási programmal, a jelöltek bemutatkozásával. Ez persze nem meglepő, hiszen Veszprémben az egyesült ellenzéki pártok – MSZP, DK, Momentum, Párbeszéd-Zöldek – pont egy ilyen nevű civil egyesülettel közösen állítottak listát és kampányolnak. Igen ám, de az említett honlapon egyáltalán nem ezek a pártpolitikusok jelennek meg, hanem egy másik veszprémi civil formáció, az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért csapat tagjai. Cikkünkben utánajártunk, hogy pontosan mi lehet a hátterében a választók összezavarására is alkalmas helyzetnek. 2024. május 9. 14:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.