Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
23°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
23°C

Továbbindultak a migránsok Körmendről

2015. szeptember 11. 11:36 // Forrás: mti
Megérkeztek az első illegális bevándorlók a körmendi ideiglenes gyűjtőpontra, de néhány óra múlva tovább is indultak Ausztria felé.

Bebes István, a város fideszes polgármestere elmondta: péntek kora hajnalban érkezett meg autóbuszokkal Körmendre az illegális migránsok első 80-90 fős csoportja, amelynek tagjai csak néhány órát pihentek, élelmet és vizet vettek magukhoz, majd gyalog indultak tovább Ausztria felé. A határátlépéshez feltehetően a pinkamindszenti vagy a térség más kisebb határátkelőhelyet használják, a rendőrség figyelemmel kíséri és segíti újukat.

Az illegális migránsok láthatólag nem kívánnak huzamosabban Körmenden tartózkodni, ha arra lehetőségük van, akkor minél hamarabb igyekeznek továbbmenni Ausztria és a többi nyugati ország felé.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának információi szerint jelenleg a migrációs gyűjtőponton nincsenek migránsok, a bevándorlók egy nagyobb csoportja már el is érte a pinkamindszenti határátkelőhelyet, ahol a karitatív szervezetek ételt osztanak nekik. A rendészeti szakközépiskolához is folyamatosan érkeznek a karitatív szervezetek, köztük a Katolikus Karitász kisteherautói, amelyeken élelmiszert, takarókat, tisztálkodási szereket visznek a helyszínre.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.