Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
17°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
17°C

A Bács-Kiskun megyei KDNP is kiáll az idősek érdekében

2015. szeptember 9. 10:32 // Forrás: http://bacsmegye.hu

A KDNP megyei szervezete kedden két sajtótájékoztatót is rendezett az idősek érdekében és az idősek védelmében, folyamatban lévő országos és helyi kezdeményezések kapcsán. Mind a két tájékoztatót Mák Kornél vezette, az elsőt, mint Kecskemét alpolgármestere, a másodikat a KDNP megyei elnöke.

A két tájékoztatón összesen három olyan folyamatról számoltak be a résztvevők, amelyek mindegyike az idősek érdekében zajlik.

Folytatódik Kecskeméten a rendkívül sikeres „Harmadik Kor Egyeteme”

Mint Mák Kornél alpolgármester beszámolt róla, amikor az első „Harmadik Kor Egyetem”-ét szervezték Kecskeméten, legfeljebb 30-40 érdeklődőre számítottak. Az első szemeszterre ezzel szemben 360-an jelentkeztek és a jelentkezők közül 280-an végezték el. Mint kiderült óriási érdeklődés övezi az idősebb emberek részéről ezt a kezdeményezést, amit a város, a Kecskeméti Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége és a Pécsi Tudományegyetem közösen szervezett meg. A sajtótájékoztatót abból az alkalomból szervezték meg, hogy tájékoztassák az érdeklődőket, hogy a Harmadik Kor Egyeteme az eddigi 260 jelentkező alapján a második szemesztere is megszervezésre kerül, illetőleg a következőre szeptember 15-január 15-ig lehet jelentkezni.

A kecskeméti városházán tartott tájékoztatón részt továbbá Szécsi Gábor tanszékvezető, igazgató Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, Kecskeméti Képzési Központ részéről, Dr. Tiba István elnök, Kecskeméti Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetség részéről, és Deák Gábor az Európa Jövője Egyesület titkára.

A Bács-Kiskun Megyei KDNP támogatja a Harrach Péter és Rétvári Bence által benyújtandó törvénytervezet mellett, amely a főként az időseket megkárosító termékbemutatós visszaélések megfékezését kívánja elérni.

A megyei KDNP kecskeméti irodájában rendezett tájékoztatón a megyei alapszervezetek elnökei vettek részt és Dr. Szécsi Gábor, aki a jövőben a megyei KDNP kommunikációját segíti – közölte Mák Kornél megyei elnök a köszöntőjében.

A döntően az idősebb emberekkel szembeni „termékbemutatós” visszaélések változatairól dr. Zöld Lászlóné titkár számolt be, amit dr. Filvig Géza, mint a megyei szervezetben a kalocsai alapszervezet elnöke, illetve, mint a megyei szervezet jogi főtanácsadója jogi szempontból is ismertetett. Mák Kornél összefoglalójában elmondta, hogy a jövőben a KDNP helyei szervezeteinek a vezetői is fogadják az országosan ezres nagyságú visszaélésekről szóló panaszokat a sértettektől a jövőben!

A KDNP kecskeméti szervezete és a KDNP megyei szervezetének a támogatásával vár minden jó szándékú Bács-Kiskun megyei embert a Kecskemét testvérváros javára rendezett Jótékonysági koncerten!

Mint arról Pászti András kecskeméti városi képviselő, a KDNP Kecskeméti Szervezete részéről elmondta a kárpátaljai városban az Ukrajnában zajló háborús körülmények miatt rendkívül nehéz a magyarok helyzete, akikről elmondta, hogy döntően katonai ruhában mennek el, majd koporsóban érkeznek haza családjukhoz. Így többedmagával egy jótékonysági koncert megszervezését vállalták magukra, amelynek a bevételét Kecskemét testvérvárosa Beregszász javára ajánlják fel! A kezdeményezést a KDNP megyei szervezetének megjelent elnökei egyhangúan támogatták.

vehir.hu
további cikkek
Kedvezően változhatnak 2016-ban is a reálbérek Az Utazás Kiállításon hosszú idő után váratlanul találkoztunk össze és egyeztettünk Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárral, hogy egy későbbi időpontban szerkesztőségünk interjút készít vele. 2016. április 21. 9:48 300 százalékkal többen olvassák a hirado.hu-t a megújítás óta Közleményben tájékoztat a közmédiát felügyelő MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) többek között a hirado.hu internetes hírportál látogatottságának elmúlt egy évben mért növekedéséről. 2016. április 15. 11:47 Korszerű ultrahang diagnosztikai készüléket kapott a Bács-Kiskun Megyei Kórház Április közepén teljesítette a Duna Aszfalt a Bács-Kiskun Megyei Kórház kérését, melyben egy ultrahang-diagnosztikai eszköz vásárlásához járult hozzá nagymértékben a Neurológiai és Stroke Osztálya számára. A hordozható eszköz várhatóan évente legalább 4.000 beteg vizsgálatát teszi majd lehetővé, fontos szerepe lesz a stroke betegség korai felismerésében, a betegek monitorozásában, illetve a prevencióban is. A betegség diagnosztizálása a készülékkel biztosabbá és gyorsabbá válik. A vállalat adománya egy jól átgondolt és célzott támogatási terv része, amely a jövőben is sokak számára biztosíthat reményt és lehetőséget. 2016. április 14. 15:37 Válaszolt a támadásokra az 500 milliárdnyi projektet menedzselő NFP Jelentős feladat vár az elkövetkező időszakban az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.-re (NFP), melynek határidőre kell előkészítenie és megvalósítania több száz beruházást a hulladékgazdálkodás, az ivóvízellátás és a szennyvízkezelés területén. A napokban a sajtóban számos találgatás jelent meg a szervezet tevékenységéről, nem a legjobb fényben beállítva az NFP által négyéves keretmegállapodásokra meghirdetett pályázatokat. További feltételezések helyett a cég vezetőjével ültünk le Kecskeméten tisztázni a legfőbb kérdéseket. 2016. március 24. 12:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.