Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C

Ennyi jutott megyénknek a menekültáradatból

2015. szeptember 7. 14:49
Egy valószínűleg eltévedt menekültet igazoltattak a rendőrök a napokban a veszprémi buszpályaudvaron. Csütörtökön embercsempészt fogtak Balatonfűzfő mellett, erről van videónk is.

Szombaton délután egy külföldi fiatalember érkezett a buszpályaudvar várótermébe. Úgy tudjuk, hogy Várpalotáról jött, ahol egy ottani hölgy vette meg a menetjegyét. Azt nem tudni, milyen céllal érkezett a városba, valószínűleg eltévedt. A kiérkező rendőröknek csak annyit mondott, hogy “Germany, Germany!” Információink szerint az igazoltatás során kiderült, hogy Pakisztánból érkezett, a papírjai pedig rendben voltak. Az intézkedés idejére lezárták a várótermet.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata megerősítette a hírt. Érdeklődésünkre közölték, a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai szeptember 4-én 16 óra 25 perckor igazoltattak egy pakisztáni állampolgárságú férfit Veszprémben, a buszpályaudvaron. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfi menedékkérelmét már regisztrálták, ezért őt a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársával történt egyeztetés után útnak indították a számára kijelölt befogadó állomásra.

Veszprém megyében ezt megelőzően nem volt jellemző az illegális bevándorlók megjelenése, ugyanakkor ezen a napon még az előbb írt eseten túl további két alkalommal intézkedtek olyan személyekkel kapcsolatban, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Veszprémben 4 szír és 3 iraki állampolgárt igazoltattak, míg Ajkán 5 szír állampolgárt. Valamennyiükkel szemben idegenrendészeti eljárás indult, és átadták őket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak a további eljárás lefolytatása érdekében.

Csütörtökön a 71-es számú főút Balatonfűzfő melletti szakaszán fogtak el a rendőrök egy olasz férfit, aki a megalapozott gyanú szerint 33 szír állampolgárt akart illegálisan Németországba juttatni. A gépkocsi sofőrjét a rendőrök a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és bűnügyi őrizetbe vették. Az illegális bevándorlókat a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal befogadó állomására vitték.

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.