Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C

Migráns migrén a Jobbiknál

2015. szeptember 7. 12:00
Meg kell védeni Veszprémet az ide érkező migránsáradattal szemben – adott hangot aggodalmának Forgóné Kelemen Judit, a Jobbik veszprémi önkormányzati képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.

Ismertette: a Nemzetgazdasági Minisztérium napokban megjelent közleménye szerint 59 ezer migráns foglalkoztatható 2015-ben Magyarországon. “Közfoglalkoztatás támogatásáról szóló kérelmet kizárólag úgy lehet benyújtani, hogy a polgármester vállalja az elismerést kérő, kijelölt tartózkodási helyen élő, harmadik országbeli állampolgár foglalkoztatását. Porga Gyula aláírta-e ezt a kérelmet, óhajt-e közfoglalkoztatásban migránsokat foglalkoztatni?” – tette fel a kérdést Forgóné Kelemen Judit.

A Jobbik önkormányzati képviselője szerit a kormány és a Fidesz szét fogja szórni a migránsokat az ország területén. “Senki nem gondolhatja azt, hogy a mi városunk kimarad ebből. A Jobbik elutasítja a migránsok tervezett letelepítésének minden formáját, zéró tolerancia elvét valljuk. Fel kell állítani a határőrséget és be kell vetni a honvédséget a déli határszakaszon”.

Jutaspusztán menekültek befogadására honvédségi objektumokat akarnak hasznosítani – hivatkozott egy interneten terjedő értesülésre Forgóné Kelemen Judit, aki várja a városvezetés nyilatkozatát arról, hogy Veszprém miként készül a migránsáradat fogadására, illetve kivédésére. A Jobbik nem támogatja, hogy a letelepedési kérelmet kapott bevándorlók szavazati joggal rendelkezzenek. "Helyi ügyekben őshonos lakosoknak kell dönteniük."

A politikus megemlítette a menedékjogról szóló törvénymódosítást is, amiből idézve kiemelte: az állam az önkormányzati tulajdonú ingatlanok felett korlátlanul rendelkezhet abban az esetben, ha hatalmas mennyiségű bevándorló érkezik a területre, ez azonban sérti az alaptörvényt.

Az elhangzottakat összegezve úgy fogalmazott: a Fidesz-kormány bosszút áll azon a két településen Veszprém megyében, ahol az időközi választásokon veszített, hiszen csak Tapolca és Veszprém esetében merült fel, hogy menekülteket kell befogadnia.

A Fidesz Veszprémi Szervezete az alábbi közleménnyel reagált az elhangzottakra:

Sajnálatos az a próbálkozás, ahogy a Jobbik Pápán, Tapolcán és Veszprémben rosszindulatú hangulatkeltés céljából, az emberek megtévesztését szolgáló sajtótájékoztatót tart a menekültek ügyében.
A Jobbik veszprémi képviselőjének bizonyára elkerülte a figyelmét a Belügyminisztérium által kiadott közlemény, ami egyértelművé teszi, hogy „ A kormány nem tervezi migránsok elhelyezését Veszprém megyében”.

Szomorú a Jobbik szándékos hangulatkeltése országszerte, miközben a Fidesz minden lehetséges jogi eszközzel kezeli a nemzetközileg kialakult, hazánkra háruló migráns helyzetet és igyekszik védeni a déli határainkat. A magyar kormány hónapok óta intézkedések sorozatát hozza a magyar és az európai polgárok védelme érdekében.

Veszprémben nem volt jellemző az oktalan hangulatkeltés. Javasoljuk Forgóné Kelemen Judit jobbikos önkormányzati képviselőnek, hogy ne vegyen részt a rosszindulatú, felelőtlen rémhírterjesztésben, amellyel csak nehezíti a kialakult rendkívül komoly helyzet megoldását.

Cseh Zoltán
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.