Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 10. Ármin
Veszprém
17°C
2024. május 10. Ármin
Veszprém
17°C

Csaknem ezerkétszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrádban

2015. augusztus 24. 8:57
Huszonhat csoportban 1199 illegális bevándorlóval - köztük 117 gyermekkel - szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén vasárnap.

Szenti Szabolcs elmondta: a legnagyobb csoportot Röszke külterületén fogták el 12 óra 20 perckor. Itt 71 bangladesi, 15 afgán és 6 szír állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt, ügyükben idegrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség. Országosan vasárnap tiltott határátlépés miatt 1245 embert fogtak el a rendőrök - közölte a police.hu-n hétfőn az ORFK.

Magyarország aktívan kíván közreműködni az Európai Unió új migrációs politikájának kidolgozásában, de a kormánynak már az uniós döntések megszületése előtt meg kell tennie bizonyos lépéseket – mondta az igazságügyi miniszter a szegedma.hu hírportálnak.

Trócsányi László a hétfőn megjelent interjúban emlékeztetett arra, hogy Európának nincs egységes válasza a menekültügyre, és a migráció nem is érinti azonos módon a tagállamokat. Az ma már közhely, hogy az európai menekültügyi szabályozás recseg-ropog. Kétségtelen az is, hogy új szabályozásra van szükség. Ez meglehetősen nehézkes lesz, hiszen 28 tagállamnak a kompromisszumát kell elérni, ami nem egyszerű - mondta a miniszter. Magyarországnak lépnie kellett, mert migrációs válság, menekültügyi szükséghelyzet alakult ki a térségben. A határokat csak az átkelőhelyeken, rendezett módon lehet átlépni, az elfogadhatatlan, hogy naponta 1500 ember lépjen be az országba illegálisan - tette hozzá. Az igazságügyi miniszter közölte: szeptemberben rendkívüli ülést tart a parlament, a Büntető törvénykönyvet akkor módosíthatják. Olyan büntetőjogi tényállások kidolgozására van szükség, amelyek a határátkelésre vonatkozó normákat védik a büntetőjog eszközével - mondta Trócsányi László. Hozzátette, hogy fontos a nagyon határozott fellépés az embercsempészekkel szemben.

„Magyarország élen jár abban, hogy határozott intézkedéseket kíván foganatosítani a migrációval kapcsolatban. Hazánk akkor is hallatni kívánja majd a hangját, amikor az Európai Unió új migrációs politikáját dolgozzuk ki” - jelentette ki.

vehir.hu
további cikkek
A szociális terület jó gyakorlatait méltatta Gerstmár Ferenc A szociális terület jó gyakorlatait méltatta Gerstmár Ferenc A szociális területen jól működő gyakorlatokról számolt be pénteki sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő.  ma 14:10 Gyurcsány Ferenc: Veszprém nem gyarapodott választás 2024 Gyurcsány Ferenc: Veszprém nem gyarapodott Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke is megpróbált fogást találni Porga Gyula polgármesteren, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A volt miniszterelnök csütörtökön látogatott el Veszprémbe, hogy részt vegyen a baloldali pártok által szervezett Európa-napon a Kálvin parkban. ma 15:22 Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak a Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak a Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön a köztévében. tegnap 12:07 Vihar az ellenzéknél - kié pontosan a Híd a városért? Vihar az ellenzéknél - kié pontosan a Híd a városért? Ha bárki beírja a Google keresőjébe a „híd a városért” kifejezést, akkor kiad egy politikai oldalt komplett választási programmal, a jelöltek bemutatkozásával. Ez persze nem meglepő, hiszen Veszprémben az egyesült ellenzéki pártok – MSZP, DK, Momentum, Párbeszéd-Zöldek – pont egy ilyen nevű civil egyesülettel közösen állítottak listát és kampányolnak. Igen ám, de az említett honlapon egyáltalán nem ezek a pártpolitikusok jelennek meg, hanem egy másik veszprémi civil formáció, az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért csapat tagjai. Cikkünkben utánajártunk, hogy pontosan mi lehet a hátterében a választók összezavarására is alkalmas helyzetnek. tegnap 14:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.