Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Ezerhatszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében pénteken

2015. augusztus 15. 8:49 // Forrás: mti
Minden eddiginél több, 1628 illegális bevándorlóval – köztük 323 gyermekkel – szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén pénteken – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte: a legnagyobb számú csoportot ezúttal is Röszkénél fogták el, délután fél négykor. Ott 35 bangladesi, 15 szíriai, 48 pakisztáni, 3 mianmari, 6 indiai és 38 afgán állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt. Az elmúlt 24 órában három embert vettek őrizetbe embercsempészet gyanúja miatt Csongrádban. Péntek hajnalban Röszkén egy Ford Transit rakterében egy 53 éves szerb férfi 17 szíriai és 12 iraki állampolgárt zsúfolt össze. Két 20 éves szerb férfit - a mezőőrök jelzése alapján - este fogtak el Ásotthalomnál, mert 12 iraki állampolgárnak segítséget nyújtottak a magyar-szerb határ illegális átlépéséhez. Jogellenes tartózkodás elősegítésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult egy 21 éves turai lakos ellen is, akinek autóját péntek reggel állították meg Szegeden.

Kiderült, hogy a férfi négy szíriai állampolgár fővárosba szállítását vállalta fejenként 200 euróért. A rendőrök a bűncselekmények elkövetéséhez használt járműveket lefoglalták. Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek. Országszerte tiltott határátlépés miatt pénteken 1763 embert fogtak el a rendőrök – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

vehir.hu
további cikkek
Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09 Az emberek lelke éberkómába esett véleménycikk Az emberek lelke éberkómába esett A magyar közélet minőségét nem azzal tette tönkre leginkább a politika, hogy szomszédok már nem beszélnek egymással, vagy hogy családi ebédek torkolnak üvöltöző veszekedésbe. Sokkal nagyobb baj, hogy az emberek lelke éberkómába esett. Ennek pedig jó példája, hogy tízezrek tapsolnak egy minden jel szerint nárcisztikus, abuzáló embernek a színpadon. Véleménycikk arról, amikor az érzelmi intelligenciát takaréklángra csavarja a politikai erekció. ma 9:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.