Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mikola: szükséges együttműködni az ENSZ szervezeteivel

2015. július 15. 11:37 // Forrás: mti
Magyarországnak szüksége van az együttműködésre az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával (UNHCR), élvezzük a segítségüket a jelenlegi, népvándorlással, illetve menekültekkel kapcsolatos krízishelyzetben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Mikola Istvánt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a kormány döntése értelmében területében és létszámában is bővül az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (United Nations High Commissioner for Refugees) budapesti szolgáltatóközpontja. Az államtitkár elmondta: az intézmény amellett, hogy logisztikai központ, a menekültkérdés hosszú távú, globális szabályozásával foglalkozik, szabályokat és irányelveket állít fel a menekültek fogadására. Továbbá oktatási központ is: felkészíti a "modern kori vándorlással" szembesülő közösségeket arra, hogyan kell kezelni a menekültekkel kapcsolatos helyzeteket. Ugyanakkor a mostani egy szokatlan helyzet, amelyre még a főbiztosság sincs felkészülve - tette hozzá. Úgy fogalmazott: amellett, hogy vannak vitáik, nagyon jól dolgoznak együtt, nagyon figyelnek a főbiztosságra, és élvezik a segítségüket "ebben a krízishelyzetben".

Mikola István / Fotó: kormany.huMikola István / Fotó: kormany.hu

Az államtitkár kitért arra, hogy a menekültügyi főbiztossággal együtt három jelentős ENSZ-szervezet működik Magyarországon: nemrég megállapodás született az UNICEF logisztikai szolgáltatóközpontjának Magyarországra telepítéséről, és már évek óta a fővárosban működik az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezet (FAO) Európai és Közép-ázsiai Regionális Hivatala. Hangsúlyozta: "szükségünk van arra a munícióra, együttműködésre, amivel a világ újkori kihívásait kezelni tudjuk". Hozzátette, ezért mindent megtesznek, hogy ezek az adományokból fenntartott szervezetek "jól érezzék magukat" Magyarországon, hozzájárulnak a működésükhöz. Ez nem igényel "kimagaslóan nagy" hozzájárulást Magyarország részéről, ugyanakkor az előnyeit tekintve nagyon jó befektetés - mondta Mikola István.

vehir.hu
további cikkek
Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. ma 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. tegnap 19:20 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben választás 2024 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben Felléptek a politikai színtérre a veszprémi ellenzék képviselőjelöltjei is, miután szerda délután hivatalosan is bejelentették, hogy a város tizenkét egyéni választókerületében kik indulnak. A sakktáblán a helyezkedés lezajlott, a jelöltek közt több régi és néhány új név is szerepel, egy közülük pedig az országos politikából nyergelne át a veszprémi városháza padsorába. 2024. április 11. 9:57 Veszprémi politikus is felkerült a Fidesz-KDNP EP-listájára választás 2024 Veszprémi politikus is felkerült a Fidesz-KDNP EP-listájára Kiderült, hogy a kormánypártok mely politikusai szerepelnek majd a listán a június 9-ei európai parlamenti választásokon. A listavezető Deutsch Tamás, a huszonegy fő között pedig egy veszprémi politikus is van. 2024. április 11. 14:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.