2021. április 13.
//
Ida névnap

Kormányszóvivő: Magyarország minden előírást betart

2015. június 25. 14:44
mti
Magyarország minden rá vonatkozó előírást betart és betartat azokkal, akik illegálisan érkeznek ide, most ennek negatív hatásaival szembesülhet - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.

Kovács Zoltán kifejtette: nincs szó arról, hogy Magyarország bármilyen uniós jogszabálynak ne igyekezne eleget tenni, de az a helyzet állt elő, hogy a kapacitásait kimerítette, és ezt jelezte annak a 11 országnak, amely közölte, hogy elindítaná vissza Magyarországra azokat, akik nem jogosultak a menekült státusra. Ez több mint 15 ezer embert jelentene összesen - tette hozzá.

A kormányszóvivő közölte: már hetek óta figyelmeztetnek arra, hogy ez a helyzet fog előállni, mert Nyugat-Európa is "megtelt", ezért elindítanák vissza ezeket az embereket. Arról is beszélt, hogy Magyarországot csak úgy lehet szárazföldön megközelíteni, ha előtte valamilyen más európai uniós országon - Görögországon - halad át a bevándorló. A szolidaritás része, hogy mindenki elvégzi a ráháruló munkát, kiveszi a felelősségét, és nem Magyarország kerül abba a helyzetbe, hogy rajta csattan az ostor - vélekedett.

Kovács Zoltán elmondta: az uniós eljárások egy régi rendszerre vannak szabva, nem ilyen nagyságrendű menekültáradatra. Ráadásul gyakran még mindig azt kell elmagyarázni, hogy ma Magyarországra érkezik a legtöbb illegális bevándorló - fűzte hozzá. Hangsúlyozta: a fizikai akadályok felállítása, az ideiglenes technikai határzár a körülmények által kikényszerített lépés, hogy a zöldhatáron át kontrollálatlanul, illegálisan érkezőket megpróbálják megállítani. A kormányszóvivő úgy vélte, a kérdés megoldására egységes európai fellépés kell, azonban jelenleg nem látszik körvonalazódni az egységes politikai akarat Európában.

vehir.hu

További cikkek

ITM: szigorú óvintézkedések mellett tehetnek szakmai vizsgát a szakképzésben tanulók
ITM: szigorú óvintézkedések mellett tehetnek szakmai vizsgát a szakképzésben tanulók
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tervei szerint májusban adhatnak számot tudásukról a szakképző intézményekben vizsgázók - közölte az ITM vasárnap az MTI-vel.
Szinte mindenkit érdekel a bolygó jövője egy felmérés szerint
Szinte mindenkit érdekel a bolygó jövője egy felmérés szerint
Meglepően sokan érdeklődnek a bolygó jövője, a környezetvédelem iránt és tudatosul bennük, hogy saját életükre és a következő generációk sorsára is hatással vannak a környezeti problémák - derül ki az Alteo energetikai csoport megbízásából készült felmérésből.
A polgármestert és a képviselőt is beoltották
A polgármestert és a képviselőt is beoltották
A polgármestert és az országgyűlési képviselőt is ezen a héten oltották be. Mindketten az AstraZeneca vakcináját kapták.
Épült: az örök emberszeretet nevében
Épült: az örök emberszeretet nevében
Az Erzsébet-liget végén a fák mögött rejtőzik az egykori gyermekkórház hatalmas épülete, amely immáron negyed évszázada üresen és funkció nélkül tűri az idő vasfogát és szolgál a graffitisek gyakorlótereként. Cikkünkben bemutatjuk az épület történetét, két világháborún és rendszerváltáson át, mielőtt az Európa Kulturális Főváros keretében hamarosan új funkciójában születne újjá.
Traktorok, székelykapu és temetőfelújítás a Magyar Falu Program e heti eredményei
Traktorok, székelykapu és temetőfelújítás a Magyar Falu Program e heti eredményei
Herend, Hárskút és Bakonynána is sikeresen pályázott a Magyar Falu Programban, amelynek eredményeképpen a közterületeik karbantartását segítő eszközökkel gazdagodtak, illetve ilyen jellegű beruházásokat végezhettek el.