2021. május 9.
//
Gergely névnap

Diákok dolgozták fel a történelmet

2015. május 28. 18:12
„A kép emlékezete” címmel nyílt kiállítás a városháza aulájában csütörtök délután, ahol a Báthory általános iskola tanulóinak alkotásain keresztül nézhetjük meg a veszprémi Jutasi úti lakótelep létrejöttét.

Némethné Károlyi Jolán önkormányzati képviselő köszöntőjében emlékeztetett, a szociális városrehabilitáció, vagyis a Smaragdváros projekt részeként az elmúlt hónapokban jelentős fejlesztések történtek a Jutasi úti lakótelepen azzal a céllal, hogy minőségi lakókörnyezet jöjjön létre. Többek között energetikai korszerűsítéseket végeztek több épületen, zöldterületek újultak meg, valamint új közösségi terek is megvalósultak, továbbá teljesen átépítették a Ringató Óvodát.

Némethné Károlyi JolánNémethné Károlyi Jolán

A projekthez kapcsolódva több, úgynevezett soft programot is rendeztek, melyek növelik az itt élők identitás tudatát, erősítik a közösségeket, segítik a környezettudatos életmód kialakítását. Az ide tartozó színes események egyike a városházán csütörtökön megnyílt kiállítás, melyen a Smaragdváros projekt részeként a lakótelep archív fotóit a Báthory iskola kreatív diákjai dolgozták fel különböző technikákkal.

Hegyeshalmi LászlóHegyeshalmi László

Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója, a kiállítás programgazdája emlékeztetett: közel 50 éves a Jutasi úti lakótelep, így különös jelentőségű a felsorakoztatott gyűjtemény, hiszen a helytörténeti kutatás mellett közös élményeket kínált az alkotóknak.

„A kép emlékezete” című kiállítás két hétig tekinthető meg a városháza aulájában.

Cseh Zoltán
Domján Attila

További cikkek

Ezektől a kátyúktól kell végső búcsút venni
Ezektől a kátyúktól kell végső búcsút venni
Nemrég jelentette be a Porga Gyula, polgármester és Ovádi Péter, országgyűlési képviselő közösen, hogy Veszprémben 2022 év végéig állami támogatásból - a Modern Városok Program keretében - és részben saját forrásból 16 km-nyi út újul meg. Körbejártuk ezeknek az utcáknak a nagy részét és dokumentáltuk a jelenlegi állapotot, hogy mire fognak elkölteni 5,3 milliárd forintot.
Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Nem tartható tovább a jelenlegi állapot – jelentette ki Kovács Rajmund független önkormányzati és Varga-Damm Andrea független parlamenti képviselő szombaton a V-Busszal kapcsolatos sajtótájékoztatójukon.
Művészházaspár, színházigazgató és fotóklub kapta az idei Gizella-díjakat
Művészházaspár, színházigazgató és fotóklub kapta az idei Gizella-díjakat
Péntek délután szűk körben, de a hagyományoknak megfelelő nívó mellett átadták az idei Gizella-díjakat. Porga Gyula szerint a mai Veszprém alapjait Gizella királyné rakta le, de a mostani generáció felelőssége, hogy gyarapítsa mindezt.
Átadták Hajmáskér új tornatermét
Átadták Hajmáskér új tornatermét
465 millió forintból, egy egykori lovarda átalakításával jött létre Hajmáskér új tornaterme.
76 éve ért véget a második világháború
76 éve ért véget a második világháború
Napra pontosan 76 évvel ezelőtt, 1945. május 8-án ért véget Európában a második világháború.