2021. április 21.
//
Konrád névnap

Diákok dolgozták fel a történelmet

2015. május 28. 18:12
„A kép emlékezete” címmel nyílt kiállítás a városháza aulájában csütörtök délután, ahol a Báthory általános iskola tanulóinak alkotásain keresztül nézhetjük meg a veszprémi Jutasi úti lakótelep létrejöttét.

Némethné Károlyi Jolán önkormányzati képviselő köszöntőjében emlékeztetett, a szociális városrehabilitáció, vagyis a Smaragdváros projekt részeként az elmúlt hónapokban jelentős fejlesztések történtek a Jutasi úti lakótelepen azzal a céllal, hogy minőségi lakókörnyezet jöjjön létre. Többek között energetikai korszerűsítéseket végeztek több épületen, zöldterületek újultak meg, valamint új közösségi terek is megvalósultak, továbbá teljesen átépítették a Ringató Óvodát.

Némethné Károlyi JolánNémethné Károlyi Jolán

A projekthez kapcsolódva több, úgynevezett soft programot is rendeztek, melyek növelik az itt élők identitás tudatát, erősítik a közösségeket, segítik a környezettudatos életmód kialakítását. Az ide tartozó színes események egyike a városházán csütörtökön megnyílt kiállítás, melyen a Smaragdváros projekt részeként a lakótelep archív fotóit a Báthory iskola kreatív diákjai dolgozták fel különböző technikákkal.

Hegyeshalmi LászlóHegyeshalmi László

Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója, a kiállítás programgazdája emlékeztetett: közel 50 éves a Jutasi úti lakótelep, így különös jelentőségű a felsorakoztatott gyűjtemény, hiszen a helytörténeti kutatás mellett közös élményeket kínált az alkotóknak.

„A kép emlékezete” című kiállítás két hétig tekinthető meg a városháza aulájában.

Cseh Zoltán
Domján Attila

További cikkek

A jó gyakorlatokból építkezik a város a gyepgazdálkodás területén is
A jó gyakorlatokból építkezik a város a gyepgazdálkodás területén is
A tudatos gyepgazdálkodást bemutató kiadvány készült, amelyben a veszprémi megoldások mellett más európai városokból is hoznak példákat. A mostani könyv annak a klímastratégiának a része, amely számos további projektelemet tartalmaz, ezek közül már többel találkozhattak a veszprémiek.
Koronavírus ellen védő orrcseppen dolgoznak az oroszok
Koronavírus ellen védő orrcseppen dolgoznak az oroszok
Alekszandr Gincburg, a Szputnyik V oltóanyagot kidolgozó Gamaleja Intézet igazgatója azt is elárulta, meddig védhet az injekció.
Megegyeztek az uniós tárgyalók az üvegházhatású gázok kibocsátásának 55 százalékos csökkentéséről
Megegyeztek az uniós tárgyalók az üvegházhatású gázok kibocsátásának 55 százalékos csökkentéséről
Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói szerda reggel megállapodásra jutottak arról az éghajlatpolitikai célkitűzésről, amely szerint az unió 2030-ig legalább 55 százalékkal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását az 1990-es szinthez képest.
Húsz év alattiak jelentkezhetnek Balaton témájú videóversenyre
Húsz év alattiak jelentkezhetnek Balaton témájú videóversenyre
Balaton témájú videóversenyre jelentkezhetnek húsz év alatti alkotók, a nevezési határidő június 5-e.
Kültéri jógapont épül Veszprémben
Kültéri jógapont épül Veszprémben
Három egészségfejlesztő program indul a városban, ennek egyik eleme a Barátság parkba tervezett kültéri jógapont megépítése lesz.