2021. április 17.
//
Rudolf névnap

Bővült a VKSZ eszközparkja

2015. április 16. 12:54
Új fűnyírókkal vág neki a nyárnak – és a fűnek – a VKSZ Zrt.

A nemrég beszerzett eszközöket dr. Temesvári Balázs vezérigazgató mutatta be. A tavalyi csapadékos nyár után gondolták újra a fűnyírási tevékenységet, az alvállalkozók helyett saját erőforrásokra alapozzák a munkavégzést.

A négy fűnyíró traktor jó szolgálatot tesz majd más parkgondozási feladatokban is, és a kabinos gépeknek télen adapterek segítségével a síkosságmentesítésben is hasznát vehetik. Ezek mellett kézi fűnyírókat, fűkaszákat is vásároltak. Ez utóbbiak az intézményekben, temetőkben jelenthetnek nagy segítséget, hiszen ezek zöldfelületeit is a parkgondozási csoport tartja karban.

A korábbi gyakorlathoz hasonlóan idén is körzetekre osztották a várost, és egy-egy körzet karbantartásáért mindig ugyanaz a csapat felel, így a helyismeret is a parkgondozók kezére játszik.

Nemcsak az eszközpark bővült: a feladatra új munkatársakat is felvett a közüzemi szolgáltató, akik nyáron a parkgondozásban, fűnyírásban vesznek részt, télen pedig a síkosságmentesítésért felelnek majd.

Söge
Domján Attila

További cikkek

Koronavírus - Meghalt 217 beteg, 4604-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Koronavírus - Meghalt 217 beteg, 4604-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Meghalt 217, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4604 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton, kiemelve: eddig 3 213 837 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 371 702-en már a második adag vakcinát is megkapták.
Korszerűsítik a Völgyikút utcai idősek otthonát
Korszerűsítik a Völgyikút utcai idősek otthonát
Az épület napelemrendszer kiépítését is magába foglaló energetikai fejlesztésen esik át június végéig, melynek részleteiről Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési számolt be pénteken.
Bringapályák épülnek megyénkben
Bringapályák épülnek megyénkben
A pályák országszerte 36 településen épülnek fel, közöttük megyénkből Nemesvámoson, Pápán, Veszprémben és Zircen.
Ötödik sikeres Magyar Falu projektjén is túl van Jásd
Ötödik sikeres Magyar Falu projektjén is túl van Jásd
A héten készült el a bakonyi településen egy régóta felújításra váró járdaszakasz, valamint kondiparkkal is gazdagodott a település a Magyar Falu Program nyerteseként. A jövőben újabb területeken nyílnak meg pályázatok.
Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton
Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton
Megújult és kerékpáros sávval is bővült a Pápai út, az új szakaszt Porga Gyula, polgármester mutatta be az autósok szemszögéből. A jövőben folytatódhatnak az útfejlesztések Veszprémben.