2020. október 26.
//
Dömötör névnap

Bővült a VKSZ eszközparkja

2015. április 16. 11:54
Új fűnyírókkal vág neki a nyárnak – és a fűnek – a VKSZ Zrt.

A nemrég beszerzett eszközöket dr. Temesvári Balázs vezérigazgató mutatta be. A tavalyi csapadékos nyár után gondolták újra a fűnyírási tevékenységet, az alvállalkozók helyett saját erőforrásokra alapozzák a munkavégzést.

A négy fűnyíró traktor jó szolgálatot tesz majd más parkgondozási feladatokban is, és a kabinos gépeknek télen adapterek segítségével a síkosságmentesítésben is hasznát vehetik. Ezek mellett kézi fűnyírókat, fűkaszákat is vásároltak. Ez utóbbiak az intézményekben, temetőkben jelenthetnek nagy segítséget, hiszen ezek zöldfelületeit is a parkgondozási csoport tartja karban.

A korábbi gyakorlathoz hasonlóan idén is körzetekre osztották a várost, és egy-egy körzet karbantartásáért mindig ugyanaz a csapat felel, így a helyismeret is a parkgondozók kezére játszik.

Nemcsak az eszközpark bővült: a feladatra új munkatársakat is felvett a közüzemi szolgáltató, akik nyáron a parkgondozásban, fűnyírásban vesznek részt, télen pedig a síkosságmentesítésért felelnek majd.

Söge
Domján Attila

További cikkek

25 éve lelkipásztor Bikádi László
25 éve lelkipásztor Bikádi László
Királyszentistván, Hajmáskér, Vilonya és Sóly hívei vasárnap Istentisztelet keretében ünnepelték a jubileumot.
Vészfékezésből vészhelyzet
Vészfékezésből vészhelyzet
Nem szokatlan jelenség az utakon, hogy egy-egy autós önhatalmúlag vesz revansot a másikon egy-egy elhibázott, vagy figyelmetlen manőver után, ezzel viszont új, akár veszélyesebb helyzetet teremtve. Egy, a közelmúltban nagyobb figyelmet kapott veszprémi eset után a rendőrségnél érdeklődtünk a pontos szabályokról, szankciókról.
Egy menedék, ahol megtanulhatsz szebben élni
Egy menedék, ahol megtanulhatsz szebben élni
Nincsen folyóvízük, de van balatoni panorámájuk, és leginkább boldogságuk. A nagyvárosi nyüzsgést cserélték le a Barnag melletti Hideg-hegy csendjére és békéjére, egy jurtára és egy kétkezi munkával felépített élettérre, ahol napról napra tanulják – reményeik szerint idővel pedig taníthatják is –, hogyan élhetünk szelídebb, természetközelibb, emberségesebb életet. A Hideg-hegyi Menedékben, Csatlós Reginánál és Tőgyi Balázsnál jártunk. Vportré cikke.
Meghalt 38 beteg, 1820-szal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Meghalt 38 beteg, 1820-szal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Meghalt 38 többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1820 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.
Éjjel óraátállítás, de a végleges döntés még várat magára
Éjjel óraátállítás, de a végleges döntés még várat magára
Halasztódik a döntés az Unió tagállamaiban a nyári vagy a téli időszámítás végleges megállapodásának a kérdésben.