Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Emlékezetes bulikat adott a farsang

2015. február 22. 17:43 // Forrás: Fotó: vportre.hu
Trócsányi Gergelytől nem áll messze a bohóckodás, ha szórakoztatnia kell a közönséget. Ezért akár maskarába is bújik, főleg farsang környékén. Az ünnepkörhöz kapcsolódó élményeiről faggattuk a Hollywoodoo énekesét.

A farsang a tél temetéséről szól, számos népi hagyomány is kapcsolódik hozzá, illetve a téli bezárkózást követően végre kinyílik a világ - árulta el érdeklődésünkre Trócsányi Gergely, mit jelent számára ez az ünnepkör. A Hollywoodoo frontembere szerinte ebben az időszakban egy kis ünneplésre vágyunk, hiszen rég elfeledtük a karácsonyi és a szilveszteri eseményeket. “Ilyenkor megjelennek végre a színek, a vidám formák” - vélekedett.

A veszprémi énekes néhány farsangi történtet is megosztott velünk. “Egy alkalommal gyerekkoromban a barátommal közösen adtunk elő egy bohókás történetet, ahol ő medve, én pedig idomár voltam, nagy sikert arattunk. Egy másik fiatalkori élményem, ami farsanghoz köthető, az egy tombolasorsolás. Nem gyakran nyertem életemben bármit is, de itt kisorsolták a szelvényem, egy ceruza boldog tulajdonosa lehettem. Annyira érzékenyen érintett, hogy nem a fődíjat nyertem meg, hogy eltörtem”

Persze ahogy múltak az évek, úgy változtak a farsangi szokások is, de felnőttként, színpadi emberként többször lehetősége adódott beöltözni. “Február környékén gyakran előfordult egy időben, a zenekar is jól szórakozott, a nézők pedig kaptak valami plusz élményt” - vélekedett. A legutóbbi nagy beöltözés felelevenítéséhez nem is kell nagyon mélyre kutatnia emlékeiben. “2-3 évvel ezelőtt több zenekarral közösen tartottunk farsangi mulatságot Veszprémben. Minden zenekar beöltözött és érett negyvenesek is felvették a bohócruhát. Nagyon emlékezetes buli kerekedett belőle” - tudtuk meg Trócsányi Gergelytől, aki azt is elmondta, minek öltözött be ebből az alkalomból. “Légyölő galócának öltöztem, nagy kalappal, fehér lepellel. Nagy szenvedélyem a gombászat” - osztotta meg velünk. Persze korábban is előfordult, hogy elkapta a zenekart a farsangi láz, és a próbateremben maskarát vettek, később pedig így járták a kocsmákat. “Ezt most talán úgy hívják, hogy flash mob” - húzott párhuzamot a ma divatos jelenséggel.

Az elmúlt hétvégén egyébként egy vasálarcos farsangi bulira volt hivatalos a Hollywoodoo. “Ez a beöltözés közelebb áll hozzám, mint az elegáns báli ruha. Persze szeretem a változatos öltözködést, főleg amióta lementek rólam a felesleges kilók” - jegyezte még meg mosolyogva Trócsányi Gergely.

Cseh Zoltán
további cikkek
Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. tegnap 14:05 Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások. tegnap 15:33 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   2024. február 28. 12:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.