Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Emlékezetes bulikat adott a farsang

2015. február 22. 17:43 // Forrás: Fotó: vportre.hu
Trócsányi Gergelytől nem áll messze a bohóckodás, ha szórakoztatnia kell a közönséget. Ezért akár maskarába is bújik, főleg farsang környékén. Az ünnepkörhöz kapcsolódó élményeiről faggattuk a Hollywoodoo énekesét.

A farsang a tél temetéséről szól, számos népi hagyomány is kapcsolódik hozzá, illetve a téli bezárkózást követően végre kinyílik a világ - árulta el érdeklődésünkre Trócsányi Gergely, mit jelent számára ez az ünnepkör. A Hollywoodoo frontembere szerinte ebben az időszakban egy kis ünneplésre vágyunk, hiszen rég elfeledtük a karácsonyi és a szilveszteri eseményeket. “Ilyenkor megjelennek végre a színek, a vidám formák” - vélekedett.

A veszprémi énekes néhány farsangi történtet is megosztott velünk. “Egy alkalommal gyerekkoromban a barátommal közösen adtunk elő egy bohókás történetet, ahol ő medve, én pedig idomár voltam, nagy sikert arattunk. Egy másik fiatalkori élményem, ami farsanghoz köthető, az egy tombolasorsolás. Nem gyakran nyertem életemben bármit is, de itt kisorsolták a szelvényem, egy ceruza boldog tulajdonosa lehettem. Annyira érzékenyen érintett, hogy nem a fődíjat nyertem meg, hogy eltörtem”

Persze ahogy múltak az évek, úgy változtak a farsangi szokások is, de felnőttként, színpadi emberként többször lehetősége adódott beöltözni. “Február környékén gyakran előfordult egy időben, a zenekar is jól szórakozott, a nézők pedig kaptak valami plusz élményt” - vélekedett. A legutóbbi nagy beöltözés felelevenítéséhez nem is kell nagyon mélyre kutatnia emlékeiben. “2-3 évvel ezelőtt több zenekarral közösen tartottunk farsangi mulatságot Veszprémben. Minden zenekar beöltözött és érett negyvenesek is felvették a bohócruhát. Nagyon emlékezetes buli kerekedett belőle” - tudtuk meg Trócsányi Gergelytől, aki azt is elmondta, minek öltözött be ebből az alkalomból. “Légyölő galócának öltöztem, nagy kalappal, fehér lepellel. Nagy szenvedélyem a gombászat” - osztotta meg velünk. Persze korábban is előfordult, hogy elkapta a zenekart a farsangi láz, és a próbateremben maskarát vettek, később pedig így járták a kocsmákat. “Ezt most talán úgy hívják, hogy flash mob” - húzott párhuzamot a ma divatos jelenséggel.

Az elmúlt hétvégén egyébként egy vasálarcos farsangi bulira volt hivatalos a Hollywoodoo. “Ez a beöltözés közelebb áll hozzám, mint az elegáns báli ruha. Persze szeretem a változatos öltözködést, főleg amióta lementek rólam a felesleges kilók” - jegyezte még meg mosolyogva Trócsányi Gergely.

Cseh Zoltán
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.