Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Érkeznek az első brikettszállítmányok a nyertes iskolákba

2014. december 18. 12:09
A Hajdú-Bihar megyei Hencida és Magyarhomorog, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírgelse általános iskoláihoz juttatta el elsőként az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. az érvénytelenített Erzsébet-utalványból készült briketteket.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány egyetértésével immár negyedik alkalommal hirdette meg brikettpályázatát az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. az ország leghátrányosabb helyzetű kistérségeinek alap és/vagy középfokú oktatási intézményei számára. A pályázaton 8 iskola nyerte el a 100 tonnányi érvénytelenített Erzsébet-utalványból készült brikettet.

A 2014 októberében kiírt negyedik pályázatra 27 intézmény pályázott, a pályázatok beérkezési sorrendjében, az igényelt mennyiség arányában Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei iskolák nyertek. A brikettszállítmányok szállítását és rakodását is a forgalmazó biztosítja.

November végén a Hajdú-Bihar megyei Fekete Borbála Általános Iskola, Csere-Erdő Általános Iskolája és a Magyarhomorogi Szabó Pál Általános Iskola 5-5 tonna, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírgelsei Kölcsey Ferenc Általános Iskola 2 tonna érvénytelenített Erzsébet-utalványokból készült brikettet vehetett át. December első hetében pedig a Békés megyei Sarkadi Általános Iskola Kötegyáni Tagintézménye, a Hajdú-Bihar megyei Csökmői Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Somogy megyei Jálics Ernő Általános Iskola, Szakképző Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium Mikei Tagiskolájának diákjai és pedagógusai fogadták az egyenként 5 tonna brikettszállítmányt. Az elnyert brikettek további kiszállítására a jövő évben kerül sor.

Az Erzsébet-utalvány még felhasználása után is szociális célokat szolgál: az érvénytelenített Erzsébet-utalványból készített brikettek hasznosítására meghirdetett pályázat eredményeként olyan tanintézmények jutottak és jutnak minden évben támogatáshoz, ahol igen magas a hátrányos helyzetű és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek aránya.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.