Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Komplex épületenergetikai fejlesztés a Família Bergmann Kft-nél

2014. december 18. 11:57

2014 | 12 | 18.
Família Bergmann Kft. (8230 Balatonfüred, Petőfi Sándor utca 64.)

SAJTÓKÖZLEMÉNY

PÁLYÁZATI PÉNZBŐL VALÓSULT MEG A FAMÍLIA BERGMANN KFT. KOMPLEX
ÉPÜLETENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE 

A Família Bergmann Kft. a KEOP-5.5.0/B/12-2013-0142 azonosító számú pályázat keretében 8,16 millió forint támogatást nyert el. A támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségének 60 %-a. A beruházásnak köszönhetően megvalósult a Família Bergmann Kft. épületének komplex épületenergetikai korszerűsítése megújuló energiaforrások kombinálásával. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A fejlesztés célja volt, hogy a Família Bergmann Kft. számára megtalálják az épület optimális beruházási konstrukcióját, melynek eredményeképp egy kellően alacsony üzemeltetési költségű és káros anyag kibocsátású épület jön létre.

A beruházásnak köszönhetően utólagos hőszigetelés elhelyezésével, az elavult nyílászárók cseréjével javult az épület energetikai minősége. Megújuló energia alkalmazásával (melegvíz termelésre napkollektorok telepítése az épület tetőszerkezetére) a mai kor műszaki színvonalának megfelelő magas üzembiztonsággal működő rendszer valósult meg.

Az épület üzemeltetési költségeinek csökkentését megcélzó komplex fejlesztés magában foglalta:

  • az első ütemben épült épületrész külső homlokzati falainak hőszigetelését
  • az első ütemben épült épületrész külső nyílászárók cseréjét
  • az egész (első és második ütemben épült épületrész) meglévő (rossz hatásfokkal üzemelő) hőtermelőinek cseréjét korszerű kondenzációs földgázüzemű kazánra.
  • a megújuló energia alkalmazására: HMV igények részbeni kielégítésére napkollektoros rendszer kialakítását

Az így megvalósult beruházás eredményeképpen a jelenlegi 40/2012 (VIII.13.) BM rendelet szerinti „E” (121,8%) energetikai minőség szerinti besorolású eléri a „B” (76,8%) kategóriát. Ezáltal jelentős fűtési energiát takarít meg és nagyban csökken az ÜHG kibocsátás.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.