Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C

Nyár közepétől változik a buszmenetrend

2008. április 23. 23:18
15 év óta először szinkronba hozták Veszprém fejlődését, kiépülését a tömegközlekedéssel. A Városfejlesztési Bizottság szerdán elfogadta az új menetrend javaslatát, melyet tulajdonképpen együtt készítettek elő a Balaton Volánnal. Az útvonalakba bevonták az új lakóövezeteket, ipartelepeket és szolgáltatási, kereskedelmi központokat is. Az új menetrend nyár közepétől lép érvénybe.

Az elmúlt 15 évben csak kisebb változások történtek a menetrendben, az autóbusz útvonalakban, holott a város képe, infrastruktúrája jelentősen megváltozott – mondta a Vehírnek a Városfejlesztési Bizottság ülése után Brányi Mária, a bizottság elnöke. Lakópark épült a volt szovjet laktanya területén, a Valeoval és a Continental-lal új ipari beruházások létesültek a városban. Komplexen át kellett vizsgálni, mely területek voltak eddig megközelíthetetlenek autóbusszal, s ezek közül hol indokolt a módosítás egyes járatok útvonalában, hogy így bekapcsolják az eddig kimaradt városrészeket - tette hozzá a képviselő. A Balaton Volánnal 2006 őszén kezdték összeállítani a javasolt módosításokat. Lakossági fórumokat tartottak, felmérték az utasok igényeit. Részleteiben is hamarosan nyilvánosságra hozzák a menetrend módosításait. Ami már biztos, hogy a Takács-kertet, a déli intézményközpontot, Dózsaváros egyes részeit, így például a Buhim-völgyet rácsatlakoztatják a tömegközlekedési útvonalakra, továbbá a járatokat a MÁV menetrendjével is harmonizálják. Úgy tervezik, hogy nyár közepétől lépne hatályba az új menetrend, hogy szeptemberre mindenki megszokhassa. Új autóbuszt, egy speciális kisbuszt indítanak majd a Buhim-völgyben, melyről már korábban is beszámoltunk, ezen túlmenően viszont a Balaton Volán jelenlegi autóparkja képes kielégíteni a megnövekedett igényeket.

 

A Városfejlesztési Bizottság ülésén többek közt a felsőörsi úttörőtábor bérletére benyújtott pályázatról is született határozat. Brányi Mária elmondta, hogy összesen négyen váltották ki a pályázati űrlapokat, de csak egy pályázatot nyújtottak be. A roma tehetséggondozó tábor ötletét támogatta a bizottság, így javasolják a polgármesternek, hogy kösse meg a szerződést a pályázóval.

Füssy Angéla
további cikkek
A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. tegnap 9:13 A Facebook Marketplace-en gyülekeznek a csalók A Facebook Marketplace-en gyülekeznek a csalók Az elmúlt két évben megtízszereződött az online ellopott pénzek összege, 2023 harmadik negyedévében ez összeg már 11,4 milliárd forint volt. A csalók nagyrésze a Facebook közkedvelt online piacterét használják, ráadásul nem csak a vásárlókat, de már az eladókat is célba vették. tegnap 21:11 Kollégánk is kiváltotta az új Veszprém kártyát Kollégánk is kiváltotta az új Veszprém kártyát Egy veszprémi lakcímkártya és néhány perc ügyintézés után kollégánk már a kezében is tartotta új Veszprém kártyáját, amivel számos kedvezményre lesz jogosult a kultúra, sport és közlekedés terén. tegnap 14:27 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.