Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kevesen dolgoznak távmunkában

2008. április 23. 22:34 // Forrás: HírTV-FH
A magyarok mindössze 2,5-4 százaléka végez távmunkát, pedig az otthonról dolgozók teljesítménye esetenként 20-30 százalékkal is jobb - mondta Csapó Ida, a Magyar Internetező Nők Egyesületének elnöke a témában tartott szerdai konferencia után. Tévhit, hogy többségében kismamák a távmunkások: általában magasan képzett férfiak keresik így a kenyerüket - tette hozzá.
Nem csak ez az egy tévhit él az emberekben a távmunkával kapcsolatban - mondta Csapó Ida. Példaként említette, hogy sokan azt hiszik: ez a megoldás elsősorban a kisgyerekes anyáknak lehet megfelelő. A távmunkások többsége azonban magasan képzett férfi: fordítók, számítógépes szakemberek, újságírók, tanácsadók is vannak közöttük.

Az sem igaz, hogy alkalmazottakról van szó, többségük ugyanis vállalkozó. Hazánkban a munkavállalók 2,5-4 százaléka dolgozik otthonról, de mivel nem teljesen tisztázott a távmunka fogalma, így elképzelhető, hogy többen vannak - mondta az egyesület elnöke.

Csapó Ida szerint ahhoz, hogy jobban elterjedjen a távmunka Magyarországon, elsősorban a munkaadói attitűdön kellene változtatni. Sokan úgy vélik ugyanis, hogy az a jó, ha szem előtt van a munkaerő. A munkaadóknak azonban el kellene hinniük, hogy otthon is lehet dolgozni, hiszen a tapasztalatok szerint a távmunkások akár 20-30 százalékkal is hatékonyabbak irodában dolgozó társaiknál - fogalmazott.
Beke G. László
további cikkek
Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. tegnap 14:05 Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások. tegnap 15:33 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   2024. február 28. 12:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.