Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hajtóvadászat három emberre

2008. április 23. 22:31 // Forrás: HírTV
Orbán Viktorról és más személyekről gyűjtött adatokat egy magánnyomozó iroda politikai megbízásból még 2002-ben, a Medgyessy-kormány idején - tudta meg a Magyar Nemzet. A magáncég politikai védelmet kért az akció végrehajtásához, melynek célja a megfigyelt személyek bíróság elé állítása lett volna. A Fidesz elnöke a hírTV-nek elmondta, hogy nem lepte meg az új megfigyelési botrány.
A Fidesz elnökét nem lepte meg az újabb megfigyelési botrány. Szerinte a szocialista kormányzat a pártállami időkből hozza magával az ilyen eljárásokat. "Nincs új a Nap alatt. Az én szakmámban az ember kések között közlekedik, dolgozik és él. Ismerem az ellenfeleinket elég régóta. Volt a magyar társadalomnak is ideje, több mint negyvenegynéhány esztendeje, hogy kiismerje őket. Nem hiszem, hogy meg kéne lepődnünk" - nyilatkozta a hírTV-nek a volt miniszterelnök.

A kormányszóvivő szerint a Gyurcsány-kormány soha senkinek nem adott megbízást törvénytelen megfigyelésekre. Daróczi Dávid ugyanakkor arról nem beszélt, hogy a Medgyessy-kormány idején történhetett-e ilyen. A miniszterelnök egyébként Kiss Péter kancelláriaminisztert kérte fel arra, hogy tájékozódjon, és ha szükséges, indítson vizsgálatot. Kiss Péter 2003 tavaszától Medgyessy kancelláriaminisztere volt, a Miniszterelnöki Hivatalhoz tartozott a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok felügyelete is.

A megfigyelt személyeket bíróság elé lehet állítani

Egy magándetektív cég 95 millió forintért vállalta, hogy fél év alatt olyan információkat szerez be a volt miniszterelnökről, Simicska Lajos volt APEH-elnökről és Kalmár Istvánról, a Posta egykori elnök-vezérigazgatójáról, amelyek alapján a megfigyelt személyeket bíróság elé lehet állítani - tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap birtokába került dokumentumok szerint a magánnyomozó társaság a titkos akció végrehajtásához politikai védelmet kért, és egy felderítést végző hálózat kiépítését javasolta. A hírTV információi szerint a megfigyelést végző cég a jelenleg felszámolás alatt lévő Finder Bt. volt.

Kalmár István, az egyik megfigyelt, a Hír Televíziónak elmondta: a 2002-es kormányváltás után sokszor érezte úgy, hogy autóval követik, megfigyelik. A volt Posta-vezér aljas dolognak tartja, hogy a balliberális hatalom magán titkosszolgálatot működtetett, és megdöbbentette, hogy családjáról is gyűjtöttek adatokat.

"Csak az Országgyűlés jóváhagyásával"

A titokminiszter nem tud róla, hogy az elmúlt években szocialista politikusok megbízására adatokat gyűjtöttek volna vezető fideszes politikusokról. Szilvásy György kizárta, hogy kormányzati hivatalok állnának az újabb megfigyelési botrány hátterében. A miniszter emlékeztetett rá, hogy politikusról csak az Országgyűlés jóváhagyásával lehet titkosszolgálati eszközökkel információt gyűjteni.
Beke G. László
további cikkek
Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. tegnap 14:05 Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások. tegnap 15:33 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   2024. február 28. 12:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.