Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Óvjuk otthonunk biztonságát a nyaralás alatt is!

2014. június 16. 9:19
Cikkünkben tippek et és tanácsokat szeretnénk adni a biztonságos nyaraláshoz és a betörések elleni védelemhez.

Mielőtt útra kelünk, ne felejtsük el a legfontosabb alapszabályokat: győződjünk meg arról, hogy az összes ablakot zárva, a riasztókészüléket pedig bekapcsolt állapotban hagyjuk otthon – tanácsolja szakértőnk, Sánta Károly, a Nyugalom Kft. ügyvezető igazgatója. Ez azért fontos, teszi hozzá, mert már egy résnyire nyitva hagyott, kis méretű WC ablakot is ki lehet feszíteni annyira, hogy azon valaki behatolhasson az otthonunkba. Emellett természetesen ellenőrizzünk minden bejáratot, és ha vannak redőnyök az ablakokon, ne felejtsük el lehúzni azokat.

A riasztókészülékkel már rendelkező ügyfeleinek azt ajánlja a Nyugalom Kft., hogy jelezzék a központban, ha elutaznak otthonról és senki nem tartózkodik majd az ingatlanban, továbbá legyen egy bizalmi családtag, barát vagy szomszéd, akinél kulcsot hagynak és aki elérhető vészhelyzet esetén. Ez nem feltétlenül csak a betörések miatt javasolt, hiszen előfordulhat csőtörés vagy egyéb káresemény, aminek sürgős orvoslása jelentős anyagi károktól mentheti meg az ingatlan tulajdonosát. Ennek kapcsán Sánta Károly arra is felhívja a figyelmet, hogy a mai riasztóberendezések már intelligens lakásfelügyeletet is ellátnak, vagyis okostelefonon keresztül a távolból is érzékelik, ha például a fűtéssel, vízvezetékrendszerrel (például a már említett csőtörés), fagyveszéllyel kapcsolatos probléma merül fel, továbbá lehetőséget biztosítanak többek között a fűtés vezérlésére, vagy akár az otthoni szauna bekapcsolására is. Aki azonban megelégszik azzal, hogy a riasztóberendezése „csak” az ingatlan védelmével kapcsolatos feladatokat végezze, már 60-70 ezer forintért (akár részletfizetéssel is) megválthatja otthona biztonságát egy alacsony árfekvésű, de megbízható készülékkel, amelyhez a Nyugalom Kft. most három havi készenléti díj kedvezményt nyújt. Mindemellett nagy segítséget jelenthet a különös veszélynek kitett, idősebb korosztály tagjai számára, hiszen akár az életüket is megmentheti a riasztókészülék támadást jelző funkciója. Ez valójában egy segélyhívó, amely a készülékről közvetlenül vagy egy távirányítóval is működtethető, és a lényege, hogy a riasztás észlelésekor a Nyugalom Kft. központjából azonnal a bajba jutott személy segítségére indulhat egy fegyveres járőr.

A riasztóberendezések használatával kapcsolatos tanácsok a nyaralótulajdonosok nyugalma számára is fontosak, hiszen ezek az alkalmanként használt ingatlanok kedvelt célpontjai a betörőknek, sőt, az alkalmi tolvajoknak is. Lényeges szempont, hogy ilyenkor olyan készüléket válasszunk, amelyiket be tudjuk köttetni egy távfelügyeleti központba. Egy önmagában sivító riasztó ugyanis ma már nem sokat ér, legfeljebb a szomszédokat bosszantja. A működtetéshez nincs már szükség vezetékes telefonra, hiszen GPRS-en, GPS-en, interneten vagy URH rádióhálózaton keresztül is beköthető – utóbbiért a Nyugalom Kft. például nem számít fel külön költséget.

Részletek és bővebb felvilágosítás kérhető a Nyugalom Kft. elérhetőségein. Telefon: 88/577-050, email: nyugalom@nyugalom.hu.    (X)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.