Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
16°C
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
16°C

Az állam is beszállna a devizahiteles mentőcsomagba

2014. április 9. 10:34
Rogán Antal a Hír Tv-nek nyilatkozott úgy, hogy az állam a tervezett devizahiteles mentcsomag részeként adókedvezményeket adhat a bankoknak.

A politikus szerint a kormány kész akár visszamenőlegesen is belenyúlni a devizahitel szerződésekbe, miután az Alkotmánybíróság felhatalmazást adott, hozzátéve: az AB döntése egyenlő tehermegosztást ír elő a bank és az ügyfél között. A Fidesz frakcióvezetője szerint az erre vonatkozó jogszabálynak még az idén meg kell születnie, így kialakul egy olyan menetrend, melynek alapján végleg kivezetik a devizahiteleket Magyarországról.

Az elhangzottak megerősítik azokat a várakozásokat, hogy a devizahiteles mentőcsomag viszonylag mérsékelt lesz, azaz nem jelent majd elviselhetetlen terhet a bankszektor számára. Rogán szavai azt is sugallják, hogy valóban inkább az év vége felé várható a csomag bejelentése. Ez már csak az előttünk álló EP és önkormányzati választások miatt is logikus lenne.

Az OTP szempontjából mindenképpen pozitívan értékelhetők a mai hírek, rövid távon némi megnyugvást hozhatnak, bár a bizonytalanság továbbra is jelentős, egyébként nem csak a devizahiteles mentőcsomaggal, hanem az ukrán helyzettel kapcsolatban is. Az elmúlt hetek nagy menetelése után, a jelenlegi árfolyamszintről rövid távon már korlátozott a további emelkedési potenciál fundamentális alapon.

A forint nem reagált a bejelentésre, 305 alatt az árfolyam. A szerda délutáni MNB jegyzőkönyv szabja a további irányt.

Lámpi Ferenc
Fiókvezető
Buda – Cash Zrt

Veszprém

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.