Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
15°C
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
15°C

Államfő a nézőtéren

2014. március 8. 10:23 // Forrás: Veszprémi Petőfi Színház
Áder János köztársasági elnök és felesége Herczegh Anita megtekintette az Éjjeli menedékhely című színművet a Veszprémi Petőfi Színházban pénteken este.

A közjogi méltóságot Oberfrank Pál a színház igazgatója - aki egyébként játszik is az előadásban- Eperjes Károly, a teátrum művészeti vezetője, a produkció rendezője és Porga Gyula Veszprém polgármestere köszöntötte.

Áder János a tehetségek, társulatok iránt érzett tiszteletéül, munkájuk és teljesítményük elismeréseként választ olyan előadásokat vidéki városokban, amelyeket mindenképp személyesen is szeretne megtekinteni. Így érkezett most a veszprémi teátrum sikerdarabjára, amelynek főszerepeit Reviczky Gábor, Hunyadkürti György, Szalma Tamás, Kéri Kitty, Trokán Anna, Csarnóy Zsuzsanna, Almási Sándor, Borbiczki Ferenc és Kőrösi Csaba alakítja.

Eperjes Károly, Porga Gyula és Oberfrank Pál fogadták Áder Jánost és feleségét (Fotó: Domján Attila, vehir.hu)Eperjes Károly, Porga Gyula és Oberfrank Pál fogadták Áder Jánost és feleségét (Fotó: Domján Attila, vehir.hu)

Oberfrank Pál igazgató elmondta: egy színháznak a legfontosabb a közönség szeretete, bizalma, ám az mindig megemeli az intézmény elismertségét, ha egy közjogi méltóság is ellátogat egy előadásra. Azért is fontos, jelentős mindez, mert Áder János nem a színház meghívására, kérésére érkezett megnézni az Éjjeli menedékhelyet, hanem előzetes tájékozódás után határozta el, hogy erre a darabra jön el feleségével és ez nagy megtiszteltetés a társulatnak.

Az Áder-házaspár a színpadon találkozott a társulattal (Fotó: Petőfi Színház)Az Áder-házaspár a színpadon találkozott a társulattal (Fotó: Petőfi Színház)

A köztársasági elnök az előadás végén a színpadon köszöntötte a színészeket. Ahogy megfogalmazta: a veszprémi bemutatónak híre ment, hiszen a jó előadásoknak híre megy és erről egy kellemes, régi emlék jutott az eszébe. Amikor az 1980-as évek elején egyetemista volt, Budapestről buszok indultak Kaposvárra tele bölcsész, közgazdász és jogász hallgatókkal egy-egy jó színházi előadásért, s most ehhez hasonlót érzett. Azért is jött Veszprémbe, mert a híre megelőzte a darabot. Ehhez és az esti előadáshoz gratulált a darabot színpadra állító stábnak.  

vehir.hu
további cikkek
579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig Jövő decemberig összesen 524 ezer személyes használatú, oktatási célt szolgáló notebook kerül a diákokhoz és 55 ezer a pedagógusokhoz. tegnap 22:14 Tudatos döntések és véletlenek összjátéka – a veszprémi Balluff-történet Balluff Tudatos döntések és véletlenek összjátéka – a veszprémi Balluff-történet Harmincöt évvel ezelőtt egy német cég hozott egy döntést: a vasfüggöny leomlása után Magyarországon, azon belül is Veszprémben létesít telephelyet és megalapít egy céget. Ma ez a cég a város egyik legnagyobb foglalkoztatója. Túlélte a gazdasági válságokat, a világjárványt, miközben együtt fejlődött a Veszprémmel. Wimmer Zoltán ott volt azok közt, akikkel elindult a vállalat, ma pedig már fejlesztési vezetőként felügyeli a munkát. Bemutatjuk az ő és az idén jubileumát ünneplő veszprémi Balluff-Elektronika Kft. történetét. tegnap 22:25 A Balaton kedvenc fagyijai közt a veszprémi Füge fagyiudvar egyik alkotása A Balaton kedvenc fagyijai közt a veszprémi Füge fagyiudvar egyik alkotása Tizenegyedik alkalommal szervezték meg a Balaton Fagyija gasztroversenyt, ahol a Füge fagyiudvar pstós, ricottás fügefagyija különdíjas lett. tegnap 10:22 Idén is kinyílt a GyereKert, a veszprémi gyerekek Gyárkertje Idén is kinyílt a GyereKert, a veszprémi gyerekek Gyárkertje Hétvégén elkezdődött és egész májusban folytatódni fog a GyereKert Veszprémben, ami a gyereknapot nemcsak a hónap utolsó vasárnapjára korlátozza. tegnap 16:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.