Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ezüstérmet szerzett a birkózó diákolimpiai bajnok / Maász Barnabás tuskirály lett a kötöttfogású OB-n

2008. december 15. 13:31
Szombaton Karcagon rendezték a serdülő kötöttfogású országos bajnokságot, ahol a Veszprémi Dózsa SC nagy reménysége, Maász Barnabás is szőnyegre lépett.
A május elején Pécsett megrendezett diákolimpián szabadfogásban aranyérmet szerző nehézsúlyú birkózó esélyesnek számított a kötöttfogású magyar bajnoki cím megszerzésére is, de a kiegyenlített mezőnyben akár 3-4 versenyző is megszerezhette volna a győzelmet a pillanatnyi formától függően.
Maász Barnabás magabiztosan és ellentmondást nem tűrően menetelt a döntőig. Zsinórban 4 alkalommal fektette két vállra aktuális ellenfelét, ezzel az egész mezőnyben ő érte el a legtöbb tusgyőzelmet.
A döntőben azzal a szigetszentmiklósi Dorogi Gyulával találkozott, akit a diákolimpián idén egyszer már legyőzött, de a fortuna ezúttal nem állt Barna mellé. Az első menetben egy szerencsétlen mozdulatnak köszönhetően megsérült a válla, így a második menetben már nem tudott fordítani, becsületből küzdötte végig a mérkőzést.

Nem tisztem megítélni a bírók munkáját, de úgy vélem, hogy a döntő első menetében – szándékán kívül - egy olyan hibát vétett a bíró, ami döntően befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. Ok nélkül küldte le Barnát újra parter helyzetbe, és a szerencsétlen sérülés is az ezt követő szituáció eredménye volt. Barna megérdemelte volna a győzelmet, de ettől függetlenül a magyar bajnokság tuskirálya lett – mondta Faragó Zsolt, a veszprémiek edzője.

   
Maász Barnabás és edzői, Faragó Zsolt és Izsák Károly
Németh Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.