Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C

Tovább menetel a Veszprém / Haladás VSE–Veszprémi Egyetemi SC 3:1 (–19, –15, 21, –19)

2008. december 14. 12:35 // Forrás: hunvolley.hu
A Veszprémi Egyetemi SC nagy csatában 3:1-re győzött Szombathelyen, a Haladás VSE otthonában a női NB I Liga Liga-csoportjában, az alapszakasz 13. fordulójában.
A veszprémi szurkolók rendkívül hálásak csapatuk remek szerepléséért, ez abból is látszik, hogy különbusszal követték kedvenceiket Szombathelyre, és dobokkal, dudákkal felszerelkezve lelkesen bíztatták őket! Rangos bírói párost küldtek a találkozóra, hiszen ifj. Juhász Zoltán nemzetközi játékvezető, Hóbor Béla pedig a világ egyik legjobbja, néhány hónappal ezelőtt a pekingi olimpia női döntőjében működött közre.

A vasiak rendkívüli sportszerűségről tettek tanúbizonyságot, hiszen a kezdés előtt ünnepélyesen elbúcsúztatták Szelle Dórát, aki korábban a Haladás színeiben röplabdázott. Kezdetben kevesebbet hibázott a VESC, de a támadások befejezésénél nem volt elég pontos a vendég, így az első technikai időnél szoros volt az állás (6:8). A vasiaknál Zalavári Andrea, a bakonyiaknál Kovács Anikó volt a vezéregyéniség. A látogatók sok nyitást rontottak, de néhány határozott, pontos ütéssel mégis növelték előnyüket, ezért 10:14-nél Koltai Miklós időt kért. A rövid szünet után szétesett a VESC nyitásfogadása, s Zalavári irányításával fordított a Haladás (16:15). Kovács Anikó ravasz megoldásával visszavette a vezetést a vendég (17:18). A folytatásban is kiélezett, szoros csata dúlt a pályán. Koltai edző 19:21-nél kérte ki második idejét, de a hajrában már nem tudott pontot szerezni együttese (19:25, 0:1).

A második játszma is a VESC fölényével kezdődött, a látogatók magukhoz ragadták a játék irányítását, és agresszív, pontos támadójátékkal növelték előnyüket (8:15), ehhez persze kellettek a jó nyitások, és a némileg javuló szervafogadás is. Ezután sem változott a játék képe, a hajrában tízpontos különbség alakult ki a csapatok között (10:20), ami megmaradt a végéig (15:25, 0:2). A harmadik szettben a hazaiak gyenge nyitásfogadása miatt Koltai Miklós már az első kötelező pihenő előtt időt kért (3:5). Jó blokkokkal és taktikus nyitásokkal felzárkózott a Haladás, de a folytatásban Borsos Anna és Zsoldos Edina intelligens, figuratív támadásaival újra ellépett a Veszprém (10:14). A mezőnymunka egyik csapatnak sem volt erőssége. Elméláztak a bakonyiak, a szorgalmas vasiak így pillanatok alatt felzárkóztak, majd egyenlítettek (19:19). Váratlanul, de a hazaiak szempontjából teljesen megérdemelten vált szorossá a hajrá, 22:20-as Haladás-előnynél Oláh János kért időt. Borsos Anna pontja vetett véget a veszprémi rövidzárlatnak, de ekkor már 24:21-re vezetett a szombathelyi együttes, és kisvártatva szépített is (25:21, 1:2).

Hibát hibára halmozott a VESC a negyedik szett elején, a hazaiak ezt tökéletesen kihasználták, lendületben maradtak, ezúttal Oláh Jánosnak kellett hamar időt kérnie (7:2). Ezután sem vett vissza az iramból a Haladás, a vendégek képtelenek voltak megtörni riválisukat. Amikor Környei Dóra jó nyitásaival három pontra zárkózott a Veszprém, Koltai Miklós időt kért. Varázsütésre összeállt a VESC játéka, Szelle, Borsos és Környei is remekelt, Bodnár kiválóan osztogatott (13:15). A második technikai után a vasiak hamarosan egyenlítettek (18:18), de Kovács Anikó pazar megmozdulásaival a hajrában elhúzott a Veszprém, és végül 3:1-re megnyerte a rendkívül fordulatos, izgalmas, jó hangulatú, közepes színvonalú meccset (19:25).

NB I Liga, Liga-csoport, nők, alapszakasz, 13. forduló

Haladás VSE–Veszprémi Egyetemi SC 3:1 (–19, –15, 21, –19)
Szombathely, 100 néző. Játékvezetők: Ifj. Juhász Z., Hóbor

Haladás: Rédei 2, Zalavári 12, Bán 5, Pintér P. 13, Simon J. 12, Király B. 9. Csere: Horváth M. (liberó), Küllősné, Rácz.
Edző:
Koltai Miklós
Veszprém: Bodnár R., Kovács A. 16, Szelle 8, Borsos 16, Környei 12, Zsoldos 12. Csere: Szűcs K. (liberó), Tobak. Edző: Oláh János

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:8, 13:15, 16:15, 17:18, 19:23. 2. játszma: 5:8, 7:13, 10:20, 13:23. 3. játszma: 4:8, 12:14, 19:19, 23:20. 4. játszma: 8:2, 13:13, 18:18, 18:23

Edzői értékelés:

Koltai Miklós: – Hazai pályán mindig győzelmi reményekkel lépünk pályára, de a Veszprém a mezőny egyik legkiegyensúlyozottabb csapata. Csak a harmadik szettben tudtunk felszabadultan, bátran játszani. A nyitásfogadásunk pontatlan volt.

Oláh János: – A harmadik szett elvesztését gyengébb támadásvezetésünknek köszönhetjük. Örülök, hogy a negyedik részben újra összeállt a játék, és nagy küzdelemben sikerült fordítani!

Zatkalik Dávid
további cikkek
Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. Veszprémi Állatkert Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. A húsvéti hangulat garantált a Gulya-dombi bejáratnál strucctojásokkal díszített rendhagyó tojásfával. ma 2:55 A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41 Momir Ilics: fantasztikusan játszottunk Telekom Veszprém Momir Ilics: fantasztikusan játszottunk Momir Ilics vezetőedző szerint fantasztikusan játszott a Veszprém csütörtökön, amikor 37-30-ra nyert a Szeged otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a negyeddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén. tegnap 22:03 Szoboszlai közönségtalálkozót szervez az Eb előtt magyar labdarúgó-válogatott Szoboszlai közönségtalálkozót szervez az Eb előtt Közönségtalálkozót szervez Szoboszlai Dominik, az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya. tegnap 20:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.