Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Mit tehetünk az éj leple alatt történő, egyre gyakoribb betörések ellen?

2013. december 10. 14:48
Az elmúlt időszakban megszaporodott azoknak a betöréseknek a száma, melyek az ingatlantulajdonosok otthon tartózkodása alatt történtek. Az ünnepek közeledtével ajánlott a fokozott biztonsági intézkedések megtétele, és mindez hatványozottan igaz az éjszakai időszakra.

Karácsony előtt a betörők szemében is nagyobb vonzerőt jelentenek a lakások és a családi házak, hiszen ők is tudják, hogy a szekrényekben, garázsokban értékes ajándékok, több tíz- vagy akár több százezer forintos műszaki cikkek és egyéb kincsek rejlenek. - A hozzánk beérkező jelzések szerint egyértelműen megállapítható, hogy ilyenkor megnő a betörések száma, melyeket ijesztő módon egyre gyakrabban az éj leple alatt követnek el – válaszolja érdeklődésünkre a Nyugalom Kft. ügyvezető igazgatója.

Sánta Károly azt mondja, találkoztak már olyan esettel is, amikor a háziak hálószobájában, a fejük mellől vitték el az autóstáskát, és benne a kocsikulcsokat. Szerencse, hogy a tulajdonosok nem ébredtek fel, így legalább nekik nem esett bajuk. Ilyen esetekre is megbízható védelmet jelent a riasztóberendezéseknek az a fajtája, amelyet távfelügyeletre kötnek. A szakember azt mondja: ez nem csak a betörések ellen ad biztonságot, hanem épület-felügyeleti funkciót is betölt, tehát arra is képes, hogy jelezze a levegő szén-monoxid-szintjének emelkedését, a tűz által okozott füstöt, a csőtörést vagy a fagyveszélyt is. Lehetőséget biztosít továbbá a fűtés távvezérlésén kívül az interneten is nyomon követhető kamerák megfigyelésére. 

Mindez nagyobb kiadások nélkül megoldható, hiszen egy kisebb lakás havidíja mindössze nettó 2500-3000 forint, a berendezés és a rákötés pedig csak egyszeri költséget jelent és már 60.000 forintos egyszeri kiadással megoldható. Március 31-ig további havidíj-kedvezmények várják azt, aki most köti rá riasztóját a távfelügyeleti rendszerre. Aki tehát szeretné biztonságban tudni családját és értékeit, bővebb tájékoztatásért forduljon bizalommal a Nyugalom Kft. szakembereihez, akik az alábbi elérhetőségek bármelyikén várják jelentkezését: telefon: 88/577-050, e-mail: nyugalom@nyugalom.hu, www.nyugalom.hu.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.