Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ismét brikettel segített az Erzsébet-program

2013. november 4. 12:17
A tavalyi nagy sikert követően az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. idén ismét meghirdette fűtéstámogatási pályázatát, amelyre az ország 47 leghátrányosabb kistérségének alap- és középfokú oktatási intézményei jelentkezhettek. A jelentkezés feltétele egyebek között az volt, hogy az iskolák megfelelő kazánnal és fedett tárolóhellyel rendelkezzenek.

Míg tavaly 70 tonnányi érvénytele­nített Erzsébet-utalványból ké­szült brikett jutott el 5 intéz­ményhez, idén a már 100 tonnára növekedett mennyiség­ből 7 iskola kapott támogatást, így összesen 170 tonna briket­t segít a nyer­teseknek. 

A Pusztadobosi Általános Iskola és Óvoda, a Zsadányi Református Általános Iskola és az ózdi Csépányi Általános Iskola már másodszor nyert, rajtuk kívül a Mozsgói Lengyeltóti János Általános Iskola, a Tarpai Esze Tamás Általános Iskola, az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Tiszaigari Általános Iskola takaríthatja meg fűtési költségeinek jelentős részét az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. jóvoltából. 

A nyertes iskolák nemcsak a tüzelőanyagot kapták ingyen, de annak szállítását és rakodását is a Forgalmazó biztosította: a brikett még a fűtésszezon indulása előtt eljutott az intézményekhez.

Elsőként a Zsadányi Református Általános Iskola vehette át a 14 tonnányi brikettet, amelyet Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője adott át. Eszenyiné Fábián Ildikó, az intézmény igazgatónője elmondta, azért pályáztak ismét, mert tavaly sikerült fűtési költségeiket a felére csökkenteni és az így megtakarított pénzből tanszereket, könyveket, eszközöket tudtak vásárolni az iskolának.

Az Erzsébet-program az idei évben mintegy 50 ezer gyer­mek táborozását, kirándulá­sát támogatta, így az elmúlt két évben több mint 100 ezer gyermek jutott üdülési lehető­séghez, a brikettek felhaszná­lásával pedig idén újabb ezer gyermeket segít – ezúttal fű­téssel.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.